My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Περιμένοντας την κωλοτούμπα

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Μια ματιά στα media, για όποιον τα αντέχει, και στα social media, για όποιον τα κατέχει, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι της Βόρειας Κορέας ή του Grexit. Αυτά μας άφησαν χρόνους μαζί με τον Σαμαρά και την Σπυράκη. Είναι το φάντασμα της κωλοτούμπας. Της κωλοτούμπας, μάλιστα. Της κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ακριβείς. Ή της κωλοτούμπας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ακριβέστεροι.

Όλος ο καλός ο κόσμος, που γούσταρε ελεύθερη και πλούσια ζωή με τα Μνημόνια -βαρόνοι, δημοσιογράφοι, αναλυτές, πολιτικοί- κάθε μέρα με την κωλοτούμπα έχει να κάνει. Την προεξοφλεί. Αδημονεί. Να τη, πετιέται. Εξ ου και τα διάφορα σούπερ των υπαναχωρήσεων. Οι διάφορες παραλλαγές ρεαλισμού που χρεώνονται -ή πιστώνονται φαρισαϊκώς- σε διάφορους υπουργούς. Τα διάφορα σχέδια προσγείωσης στο σίγουρο αεροδρόμιο των βολεμένων. Οι αναλύσεις της φακής για το σήμερα με τους φακούς τού χθες.

Το γιατί είναι σαφές. Από τη μια να πιέσουν για μια, δυο, τρεις, εκατόν τρεις κωλοτούμπες. Προς το συμφέρον τους υπολογίζουν ότι θα είναι. Κι από την άλλη να τελειώνουν με το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που τους κάθεται στον λαιμό. Να μπορούν επιτέλους να κράξουν: Κι εσείς είστε μία από τα ίδια. Να αθωώσουν έτσι εαυτούς και αλλήλους για όλα τα προηγούμενα. Και να καταστείλουν εν τη γενέσει του αυτό το κάτι τις, αυτό το αεράκι, αυτή την ανάταση, που γεννιέται δειλά-δειλά στην κοινωνία.

Ο καθένας εύκολα καταλαβαίνει ότι αυτοί οι κωλοπετσωμένοι οίδασι τι ποιούσι. Εκείνο που δύσκολα καταλαβαίνει είναι τι ποιούσι κάποιοι από δω μεριά. Την αριστερή -πολύ αριστερή- γκρίνια της κωλοτούμπας. Γιοκ τι είπε ο ένας για το βασικό μισθό, γιοκ τι είπε ο άλλος για το χρέος, γιοκ τι είπε ο τρίτος για τις ιδιωτικοποιήσεις, να το συμπέρασμα: Η κωλοτούμπα έρχεται. Είναι εν εξελίξει. Συντελείται. Το είπε ο Σκάι. Το είπε το Mega. Το είπε ο μπάρμπας μου που έχει κάνει στη Μακρόνησο. Ανησυχούντες της κωλοτούμπας, ενωθείτε.

Ενωθείτε, εντάξει. Αλλά όσοι πραγματικά ανησυχούν και προβληματίζονται γιατί θέλουν να πετύχει αυτή η κυβέρνηση, παραπέμπονται στην παιδαγωγική του μπολσεβίκου Μακαρένκο: Όχι γκρίνιες. Γιατί από τις γκρίνιες ξεκινούν κωλοτούμπες…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε