My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Περηφάνια για το Athens Pride

“Υπερήφανα συμμετέχουμε στο Athens Pride”, υπογραμμίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδια για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η δήλωση της βουλεύτριας Κιλκίς για το Athens Pride έχει ως εξής:

“Σήμερα για μια ακόμη φορά, συμπορευόμαστε με τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σε μια πορεία αλληλεγγύης, περηφάνειας, ενθύμησης και διεκδίκησης περισσότερης ορατότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διεκδικούμε ισονομία, ελευθερία και ισότητα για όλους/ες/α. Το Athens Pride είναι εδώ για μια ακόμη φορά για να μας θυμίσει πως η ορατότητα δεν είναι προνόμιο κάποιων, είναι δικαίωμα όλων.

Σε μια περίοδο μάλιστα που τα ατομικά και κοινωνικά ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται έντονα, οι ελευθερίες των πολιτών περιστέλλονται, η πατριαρχία και ο νεοφιλελευθερισμός επελαύνουν με τις ευλογίες μιας συντηρητικής με ακροδεξιές αγκυλώσεις Κυβέρνησης, που τις εντάσσει χωρίς αναστολές στον πυρήνα της πολιτικής της.

Συμμετέχουμε στο Athens Pride, γιατί οι ζωές όλων μας έχουν σημασία, γιατί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της ύπαρξης είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο για όλους/ες/α. Όπως αντίστοιχα και οι τρόποι να αγαπάμε, να ερωτευόμαστε, να ονειρευόμαστε είναι δικαίωμά μας.

Η προάσπιση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και όλων των μειονοτήτων, η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, στην εργασία, στην κοινωνία δεν συνιστούν ρητορικό σχήμα λόγου αλλά απαίτηση και χρέος για μια κοινωνία ανοιχτή, χωρίς εξαιρέσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια Ευρώπη που αναδιπλώνεται, δημιουργώντας γκρίζες ζώνες για κοινωνικές ομάδες και ευάλωτους πληθυσμούς, εν μέσω μάλιστα μιας διετούς πανδημικής και πολυεπίπεδης κρίσης, η ανάγκη για αλληλεγγύη και ο αγώνας για διεκδίκηση θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κρίνεται ακόμη πιο επιτακτικός και επιβεβλημένος.

Παραμένει αταλάντευτη πεποίθησή μας ότι μια κοινωνία συμπεριληπτική, πολύμορφη, ισότιμη είναι μια δίκαιη κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση πρόταση νόμου για τον Πολιτικό Γάμο για όλους/ες/α, την οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει στην Βουλή, αναμένοντας την στήριξη όλων των κομμάτων και της Κυβέρνησης, για να περάσουμε επιτέλους από τα «ευήκοα ώτα» και τα μεγάλα λόγια και στην πράξη.

Σήμερα διαδηλώνουμε πολύχρωμα!”

Σχολιάστε