My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

“Γιατί δε ψηφίσαμε τον Συμπαραστάτη”

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης λόγω “της άσχημης οικονομικής κατάστασης που βιώνει  ο τόπος και οι πολίτες”. Αντ` αυτού, “επικεντρώθηκε στην ανάγκη εξοικονόμησης δημοτικών πόρων και αξιοποίησής τους με φειδώ και σύνεση”. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική Παράταξη ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θέμα το οποίο απασχόλησε την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανασία ΛιάρτσηΣταυροπούλου κατά την τοποθέτησή της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Συνδυασμός αντιτίθεται στην ψήφιση του Συμπαραστάτη του Δημότη, αφού προηγουμένως ζήτησε συγνώμη από τους έξι υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης.

Η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου υπογράμμισε ότι η χρησιμότητα της νέας αυτοδιοικητικής δομής είναι αυτονόητη καθώς ο Συμπαραστάτης του Δημότη συνιστά τη θεσμική γέφυρα για την επίλυση ζωτικών θεμάτων του πολίτη, σημείωσε ωστόσο ότι υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία του.  Αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει  ο τόπος και οι πολίτες, στη συνεχή αφαίμαξη των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης που έχουν ως συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης μεγάλων αλλά και μικρών έργων που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη, στη δραματική περικοπή των λειτουργικών δαπανών για να τονίσει στη συνέχεια ότι όταν συμβαίνουν όλα αυτά είναι ανορθολογικό ο Δήμος Παιονίας να επιδιώκει περαιτέρω οικονομική  του επιβάρυνση με την κάλυψη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ επικεντρώθηκε στην ανάγκη εξοικονόμησης δημοτικών πόρων και αξιοποίησής τους με φειδώ και σύνεση.  Για το λόγο αυτό πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναστείλει προσώρας τη θεσμική ισχύ του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την απενεργοποίηση του θεσμού να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς δράσεις. Ως τέτοιες ανέφερε τη δημιουργία συσσιτίων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Γουμένισσας, την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου ή Κοινωνικού Φαρμακείου. Η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου επέμεινε στην πρότασή της για την οργάνωση από πλευράς Δήμου κοινωνικού δικτύου υποστήριξης και αλληλεγγύης με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που ολοένα αυξάνονται. ‘’Με τον τρόπο αυτό θα συνεισφέρουμε ως πραγματικοί Συμπαραστάτες στο Δήμο και στους δημότες  μας’’ είπε χαρακτηριστικά ενώ τέλος αντιπρότεινε τα καθήκοντα του Συμπαραστάτη του Δημότη να αναλάβει αμισθί η υφιστάμενη Δημοτική Επιτροπή Έργων του Δήμου Παιονίας.”  

Σχόλια
2 Σχόλια to ““Γιατί δε ψηφίσαμε τον Συμπαραστάτη””
  1. Ο/Η Πολίτης Γουμένισσας λέει:

    Συγχαρητήρια στην κ. Λιάρτση για την τοποθέτησή της. Η πλειοψηφούσα παράταξη μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καιρών και πετάει στα σύννεφα. Όσο για τον υποψήφιό της, τι να πει κανείς; Ο κ. Παπαπαναγιώτου, πρώην Δήμαρχος, χωρίς καμία προσφορά στον τόπο του. Έλεος κύριοι εκπρόσωποί μας.Καλύτερα χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης πάρα να έχουμε τέτοιους συμπαραστάτες.
    Κ. Δήμαρχε, με το μισθό που θα έπερνε ο υποψήφιός σας, οργανώστε από πλευράς Δήμου ένα κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης, όπως προτείνει η κ. Λιάρτση, με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που ολοένα αυξάνονται, για να σας πάρουμε κάποτε στα σοβαρά. Μην προσπαθείτε να “ευχαριστήσετε” αυτούς που σας στήριξαν προεκλογικά.

  2. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Φίλε πολίτη, ίσως και να έχεις δίκιο. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα στον Δήμο Παιονίας οργανώνονται κάπως. Δεν ξέρω τις αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη, ούτε την αμοιβή του. Όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι μειώθηκαν οι σπατάλες από πολιτιστικές δραστηριότητες, μπήκε μία τάξη σε διάφορες οικονομικές ατασθαλίες που όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε. Το μόνο κακό στο τελευταίο είναι ότι ναι μεν εξοικονομήθηκαν χρήματα για τον Δήμο και τους δημότες αλλά δεν είδα ακόμη να τιμωρούνται δικαστικά οι υπεύθυνοι. Γιατί;;; Αυτό θα το αφήσω στη κρίση σας.

Σχολιάστε