My Twitter Feed

30 Νοεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Κάλεσμα σε επόμενους μειοδότες -

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2023

Αποχώρησε και η Αγαθοπούλου -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

ΚΚΕ: Σύσκεψη για τη Παλαιστίνη -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

Περί “λαικισμού”

Εάν είναι αλήθεια αυτό που είπε Θ. Λαπόρδας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, ότι δηλαδή η διάθεση πατάτας εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας έγινε χωρίς παραστατικά, τότε ασφαλώς υπάρχει θέμα. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να χαρακτηρίζει ο δήμαρχος “λαϊκισμό” την προσπάθεια να φτάσουν φτηνά προϊόντα στους καταναλωτές, που δοκιμάζονται σκληρά απ` τη πολιτική για την οποία είναι συνυπεύθυνο το κόμμα στο οποίο ανήκει.

Άλλο είναι να συμβάλεις στην ανακούφιση του συνόλου των πολιτών, κι άλλο να εξυπηρετείς με τη στάση σου συγκεκριμένα συντεχνιακά συμφέροντα. Λαϊκιστής είσαι στη δεύτερη περίπτωση. Στη πρώτη είσαι φιλολαϊκός. Απλά πράγματα, που οφείλει να τα γνωρίζει κάθε πολιτικό πρόσωπο. Έτσι δεν είναι, κ. δήμαρχε;

Σχόλια
One Response to “Περί “λαικισμού””
 1. Ο/Η Ηνίοχος λέει:

  Επειδή λέγονται πολλές ανακρίβειες οι οποίες θα πρέπει να αποφεύγονται από επίσημα πρόσωπα, καλόν είναι να διευκρίσουμε ορισμένα πράγματα.

  Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, δια των νομικών της συμβούλων, έθεσε ως προτεραιότητα οι όποιες κινήσεις γίνουν να είναι σύμφωνες με όσα προβλέπονται από τον Νόμο.

  Έτσι η διανομή πατάτας στις 17 και 24 Μαρτίου έγινε από τον παραγωγό Σάββαρο Γεώργιο από την Κάτω Βροντού Νευροκοπίου ο οποιος ανήκει στην Ομάδα Παραγωγών του Λεκανοπεδίου του Νευροκοπίου και κατείχε άδεια πλανοδίου εμπορίου, είχε δελτίο αποστολής για την μεταφορά της πατάτας με το φοργηγό και κόπηκε τιμολόγιο επί του φορτίου και άρα απόδοση του Φ.Π.Α.. Γι’ αυτό δεν κόπηκαν αποδείξεις για κάθε ένα τσουβάλι πατάτες, γιατί είχε αποδοθεί το Φ.Π.Α. συνολικά.

  Η ΕΑΣ Κιλκίς επειδή ανήκει σε διαφορετικό φορολογικό καθεστώς θα κόβει για κάθε μια συσκευασία αλευριού απόξειξη από την ταμειακή μηχανή που θα έχει στο σημείο της διανομής.

  Η Μητρόπολη Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου εξέφρασε την βούλησή της να βοηθήσει την ΕΟΠ, δια ανακοινώσεων μέσω των ενοριών, των μελλοντικών της πρωτοβουλιών ενώ ήδη έχει παραγγείλει ένα τόνο αλεύρι το Φιλόπτωχο της εκκλησίας για την δωρεάν διάθεσή του στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον η ΕΑΣ Κιλκίς δεσμεύθηκε να διαθέσει δωρεάν 300 κιλά για την ενίσχυση απόρων οικογενειών του Δήμου Παιονίας.

  Όσοι στέκονται απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες δημιουργώντας εμπόδια και με την προσφιλή τους τακτική “ρίχνουν” λάσπη, μη μπορώντας να βρούν τις λέξεις εκείνες για να χαρακτηρίσουν αυτήν την αυθόρμητη-ανεξάρτητη κίνηση πολιτών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν στις συνειδήσεις των πολιτών.

  Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας σύντομα θα αποκτήσει τη δική της “στέγη” όπου όλοι θα ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα για τις δράσεις της.

  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Σχολιάστε