My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΓΔΜ: Φωνάζει για πρόσφυγες

Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, από την Ειδομένη στην πόλη Γευγελή της ΠΓΔΜ, στον σιδηροδρομικό σταθμό της οποίας επικρατεί το αδιαχώρητο και οι σκηνές είναι συγκλονιστικές, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας συνωστίζονται για να επιβιβαστούν σε τρένα, με προορισμό τα σύνορα με την Σερβία.

prosfyges-metanastes-eidomeni2Οι Αρχές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι οι ελληνικές Αρχές δεν λαμβάνουν “μέτρα” προστασίας των συνόρων, ώστε να εμποδιστούν οι αθρόες μεταναστευτικές ροές προς την ΠΓΔΜ.

“Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά δεν προχωρά σε καμία αποτελεσματική προστασία των συνόρων που θα εμπόδιζε την εισροή παράνομων μεταναστών” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) Ίβο Κότεφσκι.

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταβαίνουν στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη Σερβία και από εκεί, μέσω Βελιγραδίου, οι περισσότεροι κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ουγγαρία, με σκοπό να φθάσουν στη Γερμανία ή σε κάποια άλλη χώρα της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Σερβία προσπαθούν να διευκολύνουν τους μετανάστες, στην πραγματικότητα όμως επιδιώκουν να απαλλαγούν το συντομότερο από την παρουσία τους.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ τους χορηγούν τριήμερη άδεια παραμονής στη χώρα, όμως αυτοί χρειάζονται μόλις μερικές ώρες για να φθάσουν -με το τρένο κυρίως ή με άλλα μέσα- στα σύνορα με τη Σερβία.

Εκεί, οι σερβικές Αρχές υποτίθεται ότι δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα. Στην ουσία, όμως, τους εφοδιάζουν με διήμερη άδεια διαμονής σε κέντρα υποδοχής στη συνοριακή πόλη Πρέσεβο, απ’ όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες παίρνουν το δρόμο για το Βελιγράδι, με σκοπό να φθάσουν στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε