My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μορρυλίων Πόλις: Η ταινία -

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Παχυδερμισμός!

Του Τάσου Παππά.


Ο παχυδερμισμός είναι το ανώτατο στάδιο της ξετσιπωσιάς. Είναι μια διαδεδομένη συμπεριφορά σε συστήματα εξουσίας που λειτουργούν με αλαζονεία, αδιαφορώντας για τους νόμους, τους κανονισμούς, τις ηθικές αρχές. Οι αξιωματούχοι που τα υπηρετούν νιώθουν πανίσχυροι αν έχουν άκρες στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και ελέγχουν τους μηχανισμούς που επηρεάζουν αποφασιστικά τις διαθέσεις των πολιτών.

Ο,τι ισχύει σήμερα με την κυβέρνηση των αρίστων. Από την πρακτική τους απουσιάζουν η αυτοκριτική, η συγγνώμη, η ανάληψη ευθύνης για τις επονείδιστες πράξεις τους και τις εγκληματικές παραλείψεις τους.

Οι σοβαρές βλάβες που προκαλούν οι επιλογές τους στο σώμα της κοινωνίας χρεώνονται σε κάποιους τρίτους (συνήθως στους πολιτικούς αντιπάλους τους), στη συγκυρία, ενίοτε στην κακή μας τύχη. Δεν έχει καμιά σημασία για τους κυβερνώντες που τα γεγονότα είναι ατίθασα και βοούν, δεν έχει καμιά σημασία που η πραγματικότητα σαρώνει τα ραχιτικά επιχειρήματά τους. Αυτοί ταμπουρωμένοι στον νοσηρό ναρκισσισμό τους εξαπολύουν αποκρουστικούς ευφημισμούς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βιάσουν την αλήθεια.

Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου φλυαρίας, ο δεξιοτέχνης της κυβίστησης, υπουργός Ανάπτυξης που γοητεύεται να ακούει τη φωνή του στα ραδιόφωνα και να βλέπει το πρόσωπό του στις τηλεοπτικές οθόνες τουλάχιστον τρις ημερησίως, για ακόμη μία φορά εξέθεσε την κυβέρνηση, άδειασε τον πρωθυπουργό (τον έβγαλε ψεύτη) και έκλεισε την περιοδεία του στα μέσα ενημέρωσης με μια θεαματική πόζα αδικημένου: «Δεν είπα αυτό που νομίζετε, είπα κάτι άλλο, παρεξήγηση, δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν οι εχθροί μου, φταίει η αντιπολίτευση». Φτάνεις στο σημείο να αναρωτηθείς: «Θέλει και τα λέει; Εχει χάσει το μέτρο; Δεν φοβάται τίποτε; Αδιαφορεί για τη ζημιά που προκαλεί στον προϊστάμενό του;». Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης (εξαιρείται σίγουρα η Ουγγαρία του Ορμπαν) δεν θα έμενε στη θέση του κυβερνητικό στέλεχος με τέτοια συμπεριφορά.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν βάλαμε σε καραντίνα τη Θεσσαλονίκη τις μέρες του εορτασμού του πολιούχου της πόλης, παρά τις απόψεις κάποιων επιστημόνων, γιατί σεβαστήκαμε την πίστη των ανθρώπων. Σεβάστηκαν όντως την πίστη των ανθρώπων, δεν σεβάστηκαν, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Δεν πρόκειται για συγγνωστή επιπολαιότητα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση που είχε οδυνηρά αποτελέσματα. Και καλά (τρόπος του λέγειν), ο συγκεκριμένος υπουργός έχει το ακαταλόγιστο. Η Θεσσαλονίκη, όμως, έχει δήμαρχο και η περιφέρεια στην οποία ανήκει η Θεσσαλονίκη έχει περιφερειάρχη.

Αμφότεροι ανήκουν στην παράταξη της Δεξιάς. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στον ομοτράπεζό τους υπουργό; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να του ζητήσουν εξηγήσεις; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να διαχωρίσουν τη θέση τους; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν στους πολίτες της περιοχής τους; Ψοφοδεείς υπάλληλοι που βάζουν το κόμμα πάνω από το καθήκον τους;

Αλλά ευθύνες υπάρχουν και στους ειδικούς που στελεχώνουν την επιτροπή. Οφείλουν να λειτουργούν ως επιστήμονες και όχι σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Η δουλειά τους είναι να ενημερώνουν έγκυρα τους πολίτες. Ούτε να τους καθησυχάζουν ούτε να τους τρομοκρατούν. Σίγουρα δεν είναι δουλειά τους να καλύπτουν είτε με τη σιωπή τους είτε με γλυκερά μισόλογα τις κυβερνητικές παλινωδίες. Η δημοσιότητα που έχουν λόγω της κατάστασης είναι δίκοπο μαχαίρι.

Το έχουμε ξαναπεί: οι εξουσίες είναι αδίστακτες και όταν στριμώχνονται αναζητούν και συνήθως βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα.

Ανάγωγα

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Σκάνδαλο Novartis δεν υπάρχει. Υπάρχει σκευωρία, για την οποία ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει μόνο στη βρόμικη φαντασία των συριζαίων. Σκάνδαλο Folli Follie υπάρχει, ωστόσο εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και ο ίδιος ο Τσίπρας. Ιδέα προς τους κυβερνώντες και την… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη: Μήπως να ψάξετε λίγο καλύτερα για τα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλιστικών; Εχω την υποψία ότι και σ’ αυτές τις περιπτώσεις έχει βάλει τη χερούκλα της η Αριστερά. Αλλωστε αυτή κυβερνούσε συνεχώς τη χώρα, αφού είχε την ιδεολογική ηγεμονία!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε