My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πασχαλινές δράσεις της Βιβλιοθήκης

Ανάγνωση έξι πασχαλινών παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες, όπως αυγά ντεκουπάζ, αυγοθήκες κοκοράκια, λαγουδάκια, καλαθάκια και σελιδοδείκτες λαγουδάκια πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα με την βοήθεια εθελοντών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

pasxaΣυμμετείχαν 96 παιδιά από 6 έως και 12 ετών, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου, γνωρίστηκαν ψάχνοντας τα ονόματα τους ανάμεσα στα βιβλία, έφτιαξαν κατασκευές και ζωγράφισαν, συζήτησαν για τις Πασχαλινές παραδόσεις.

Διαβάστηκαν τα παραμύθια: “Η Ανάσταση του Χριστού” του Φίλιππου Μανδηλαρά, “Το Αυγό που δεν Σπάει Ποτέ” του Ευγένιου Τριβιζά, “Η Εξοχική Λαμπρή” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Η Μαρουδίτσα που Έφερε την Πασχαλιά” της Ελένης Δικαίου, “Που Πήγε το Πάσχα;” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και «Τα Κόκκινα Αυγά & Το Άγιος Φως» από το βιβλίο “Πασχαλινές Παραδόσεις”του Γιάννη Σμυρνιωτάκη.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές Νικολέτα Τσεσμετσίδου, Ντίνα Σιάκα, Παυλίδου Νίκη, Μπόσκου Κατερίνα, Σοφία Μιχαηλίδου και Μάρθα Αραβίδου για την προσφορά και την βοήθεια τους. Ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

Σχολιάστε