My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα για την απεργία

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΑΣΥΚάλεσμα προς τους αγροτοκτηνοτρόφους για συμμετοχή στην αυριανή γενική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,

    Η κτηνοτροφία καταρρέει ,  οδηγείται σε δραματικές και μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Οι φτωχομεσαίοι  κτηνοτρόφοι βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Πολιτικές που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη, τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές και από την άλλη συρρικνώνουν παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων.


ΠΑΜΕ συγκέντρωση στο ΚιλκίςΑυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες , τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ  2014-2020 θα επιταχύνει το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων.
Η δραστική μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, στο κρέας, η αύξηση του κόστους 

παραγωγής ιδιαίτερα η αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών και αυτή που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσει στην πλήρη χρεοκοπία και στον αφανισμό μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, αφού η εμπορία τους μονοπωλείται από μια χούφτα εμπόρων και μάλιστα εμφανίζουν τεχνητή  έλλειψη για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των κτηνοτρόφων. Δεδομένου ότι οι ζωοτροφές συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής κατά 60% έως 70%. Έχουμε επίσης κατακόρυφη αύξηση στα μέσα και στα εφόδια, στο Φ.Π.Α, στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, στις εισφορές σε ΕΛΓΑ,  ΟΓΑ και φοροληστεία της αγροτικής κατοικίας μέσα από τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Σήμερα οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα .Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε, οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση. Τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από την χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Σε αυτή την κατεύθυνση παίζεται και η τελευταία πράξη του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση και σε όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το χάσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης;; Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές και τα κόμματα τους που στήριξαν και στηρίζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε και των Ελληνικών κυβερνήσεων, προσπαθούσαν να αποκρύψουν την αλήθεια και να ξεγελάσουν τους κτηνοτρόφους, από την καταστροφή που τους περίμενε.

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος την γενική απεργία στης 26 του Σεπτέμβρη να παλέψουν μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να παλέψουν για μια άλλη πολιτική που θα χρεοκοπεί  μεγαλοεπιχειρηματίες και  καρτέλ  και θα εξασφαλίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στο λαό ντόπια ποιοτικά, φτηνά ζωοκομικά προϊόντα. Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης. Θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. Όμως για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει σύγκρουση και ανατροπή  από τις πολιτικές  και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν.  Γι αυτό συνδυάζουμε τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, με την προοπτική της οριστικής λύσης από τα βάσανα μας.  Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων άμεσα διεκδικούμε:

  • Επιδότηση άμεσα των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα αγροτικά εφόδια , (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής .
  • Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για του κτηνοτρόφους – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από  εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
  • Να μην πουληθούν και να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω  οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ
  • Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν  ηλεκτροδότηση  σταβλικές εγκαταστάσεις.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο  αιτημάτων καλούμε τους μικρομεσαίους  κτηνοτρόφους  να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους άλλους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Δυναμική απάντηση να δοθεί με την μαζική συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων στην γενική απεργία 26 Σεπτέμβρη στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ- ΠΑΣΥ- ΠΑΣΕΒΕ- ΜΑΣ- ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ”

Σχολιάστε