My Twitter Feed

30 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Με αλλότρια κίνητρα οι τρεις

nosokomeio-kilkis-540x370Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά της κατάργησης της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση εναντίον των τριών εκ των πέντε μελών του ΔΣ, που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης, αποδίδοντάς τους “αλλότρια κίνητρα” και ζητώντας τους “να δώσουν εξηγήσεις” για τη στάση τους.

Να σημειωθεί ότι ένας απ` τους τρεις είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Σιάκας, ο οποίος μάλιστα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Μέλος της ίδιας Επιτροπής ήταν πριν αποχωρήσει απ` το ΠΑΣΟΚ κι ο Σάββας Τσολάκης, ο οποίος επίσης ψήφισε υπέρ της κατάργησης. Ο δε τρίτος της διαμορφωθείσας πλειοψηφίας (3 – 2) είναι ο διευθυντής της Καρδιολογικής, Γιώργος Καρακώστας, εκπρόσωπος της ΕΝΙΚ (γιατροί) στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

Οι τρεις υποστήριξαν ότι η οργανική θέση της Γναθοχειρουργικής είναι περισσότερο απαραίτητη στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν ήδη από καιρό αποσπασμένος ο γιατρός που την πληρεί. Απ` τη πλευρά τους, ο διοικητής του ΓΝΚ, Θέμης Ανθρακίδης κι ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων, Στέφανος Σαρίδης, τάχθηκαν κατά της κατάργησης της θέσης, τονίζοντας ότι δημιουργήθηκε στο παρελθόν με αγώνα και κινούμενοι απ` την ελπίδα ότι μπορεί στο μέλλον να επαναπληρωθεί.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ: 

“Με αφορμή πρόσφατες δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο που αφορούν την κατάργηση της οργανικής θέσης της ειδικότητας γναθοχειρουργικής στο νοσοκομείο Κιλκίς, η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς δηλώνει την αντίθεση της σε πολιτικές υποβάθμισης του νοσοκομείου μας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς είναι ένα ίδρυμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός ακριτικού νομού προσφέροντας απαραίτητες υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Ήδη με την επανένταξη της Γ’ Πτέρυγας δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του.

Διαφωνούμε πλήρως με την πρόσφατη απόφαση που πάρθηκε με πλειοψηφία 3-2 από το Δ.Σ. για κατάργηση της οργανικής θέσης της γναθοχειρουργικής, μιας τριτοβάθμιας ιατρικής ειδικότητας που κοσμούσε το νοσοκομείο μας καθώς στο παρελθόν προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του νομού.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής από το Δ.Σ. και την επανεξέταση της μειοψηφούσας άποψης (του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς και του εκπροσώπου των Εργαζομένων του ιδρύματος) που ήταν υπέρ της παραμονής της θέσης στο νοσοκομείο μας.

Μας ξενίζει η στάση των υπολοίπων τριών μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν υπέρ του να φύγει η οργανική θέση συναινώντας ουσιαστικά στην υποβάθμιση του νοσοκομείου. Δυστυχώς τα δύο από τα τρία αυτά μέλη είναι και κιλκισιώτες. Εκτίθενται στην τοπική κοινωνία όσοι αντί μέσω της θέσης τους σε κορυφαία συλλογικά όργανα να προασπίζουν τα συμφέροντα του τόπου, αυτοί λειτουργούν με βάση αλλότρια κίνητρα των οποίων τη λογική δεν μπορούμε να συλλάβουμε και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Το συμφέρον του τόπου απαιτεί όλοι μας από οποιοδήποτε πόστο να εργασθούμε για το καλό του νοσοκομείου.”

Σχόλια
One Response to “ΠΑΣΟΚ: Με αλλότρια κίνητρα οι τρεις”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Οχι άλλο δούλεμα, φτάνει πια.
    Τις εσωκομματικές σας διαφορές στην πλάτη των Κιλκισιωτών θα τις λύσετε;

Σχολιάστε