My Twitter Feed

27 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα προσφυγόπουλα είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Κλείνουν τώρα και τα περίπτερα! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

«Δίνουν τα δικαστικά σε ιδιώτες» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση εν μέσω αλχημειών

pasok-11Πανηγυρικοί τόνοι συνόδευσαν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τους συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να υποστηρίζει πως “το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ισχυρότερο και ριζικά ανανεωμένο” και “ξαναβρίσκει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό”. Ο υψηλός αριθμός των συμμετεχόντων, πάνω από 110.000, που ανακοίνωσε η Ιπποκράτους προκάλεσε  αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με ορισμένα στελέχη να θέτουν ζήτημα “δημοκρατικότητας” και “φυτευτών συνέδρων”, ενώ δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια εκτός κόμματος.  

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως στον τελικό απολογισμό των συμμετεχόντων στη διαδικασία εμφάνισαν πολλαπλάσιους ψηφοφόρους. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πάνω από 110.000 συμμετέχοντες, προκαλώντας το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για “παγκόσμιο ρεκόρ”, καθώς “περίπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του κόμματος φέρεται να συμμετείχε στην εσωτερική εκλογική διαδικασία”

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησε από κοντά την εκλογή συνέδρων μιλώντας στο tvxs.gr ανέφερε επίσης πως υπήρξαν “φυτευτοί” σύνεδροι από τις τρεις “βασικές τάσεις” του Συνεδρίου, δηλαδή από την ομάδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αλλά και των «Παπανδρεϊκών» (Παπουτσής, Καρχιμάκης κ.α.). Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε πολλές περιπτώσεις σύνεδροι που εκλέχθηκαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις τοπικές οργανώσεις, αλλά να τοποθετήθηκαν από τις “βασικές ομάδες” με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα δημοκρατικότητας. Μέλη της Αθήνας για παράδειγμα εξελέγησαν ως σύνεδροι στην Κρήτη χωρίς να έχουν καμία σχέση με τις τοπικές του νησιού.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στο tvxs.gr πως τελικά μέσα από τη διαδικασία επετεύχθη η σύσταση του συνεδρίου να είναι “νεολαίοι χωρίς πείρα και συνταξιούχοι και όχι οι παραγωγικές γενιές που δοκιμάζονται από την κρίση”, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να τεθούν στο συνέδριο τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Εν τω μεταξύ, μέσα ένα 24ωρο η Αριστερή Πρωτοβουλία από τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας πέρασε σε πανηγυρισμούς και ικανοποίηση. Την Κυριακή με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία κατήγγειλε “αδιαφανείς διαδικασίες” και “φυτευτούς υποψήφιους”, τονίζοντας πως “μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας, εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού Master Chef, όπου τα πάντα μαγειρεύονται”.

“Είναι αλήθεια τόσο μεγάλη η «φαγούρα» όσων ανέλαβαν να ευτελίσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, για να ελέγξουν το Συνέδριο ενός κόμματος που απαξιώνεται καθημερινά;”, σημείωνε καταλήγοντας.

Την επόμενη ημέρα όμως, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων.

«Είναι μήνυμα αισιοδοξίας και μεγάλης ευθύνης, μήνυμα ελπίδας και προοπτικής. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παραμένει όρθιο, παρά τις προσπάθειες να αλλάξει, να μικρύνει και να μετατραπεί σε ένα μικρό και συμβιβασμένο δεξιόστροφο κόμμα», τόνισε.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν έχασε την καρδιά και την ψυχή του. Αρκεί να το κατανοήσουν και οι κάθε λογής «σωτήρες» και αλεξιπτωτιστές της παράταξης που απεργάζονται σχέδια αλλαγής συμβόλων και ονόματος και που δεν διστάζουν να ζητούν το βιολογικό του τέλος”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως στο συνέδριο, το οποίο αρχίζει επισήμως την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, “το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι διατηρεί πάντα των πλεονέκτημα των εκπλήξεων και των ανατροπών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον”. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε κάποιες προτάσεις-αλλαγές που θα συζητηθούν, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ φέρονται να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι “πράσινοι υπουργοί”, συνεχίζοντας όμως τη στήριξη στην κυβέρνηση.

tvxs.gr

Σχολιάστε