My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΕΓΕΣ: Δεν θα πεινασουμε με χρεοκοπια

Να σταματήσει η «τρομοκρατία» ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας «δε θα ‘χουμε να φάμε», ζήτησε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) , Τζ. Καραμίχας.

“Ο ελληνικός λαός δε θα πεινάσει”, είπε ο κ. Καραμίχας, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη διατροφική αυτάρκεια των αγροτικών–διατροφικών προϊόντων, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την έκθεση Agrotica, που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμίχας παρουσίασε μελέτη, βάση της οποίας το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μία σειρά βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2010, ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 94% περίπου, ενώ εκτίμησε ότι και για το 2011 δε θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση.

Ο κ. Καραμίχας υποστήριξε ότι ο αγροτικός κλάδος μπορεί να γίνει πολύ δυναμικός, αρκεί να υπάρχει πολιτική, που όπως είπε στη χώρα μας «δεν υπάρχει», ενώ επιβεβαίωσε ότι καταγράφεται μια επιστροφή στη φύση και στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ η μαζικότερη επιστροφή (περίπου 30.000 άνθρωποι) στα χωράφια παρατηρείται από ανθρώπους που μέχρι πρότινος απασχολούνταν στο χώρο της οικοδομής, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ωστόσο,με βάση πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, στο διάστημα των τελευταίων ετών το πραγματικό αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά.

 

Σχολιάστε