My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παρουσίαση βιβλίων από ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιούνη, η εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς.

kkeΤην εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη μελέτης και ανεβάσματος του ιδεολογικο-πολιτικού επιπέδου όχι μόνο των μελών του Κόμματος αλλά συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ εξήγησε και τη θέση του ΚΚΕ ότι όποιου είδους συμφωνία και αν κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι αντιλαϊκή, θα αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων, ακριβώς γιατί είναι μια συμφωνία μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., μέσα στα πλαίσια της εξουσίας του κεφαλαίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο – αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση των βιβλίων: «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ.Πάλμε Ντατ και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;» του Ι.Μιχαΐλοβιτς Μάισκι, από το Φάνη Καρκατζούνη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Κατά την παρουσίαση αναδείχτηκαν τόσο οι σχέσεις των φασιστικών μορφωμάτων με τους καπιταλιστές, και αντίστοιχα η στήριξη από τα φασιστικά κόμματα της εξουσίας των καπιταλιστών, οι τρόποι ανάδειξης φασιστικών κομμάτων στην διακυβέρνηση, καθώς και η ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με το φασισμό όσο και με το ρεφορμισμό-οπορτουνισμό, που σε τελευταία ανάλυση εξίσου υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, οι οποίες εμπλούτισαν την παρουσίαση, συνέβαλλαν να ανοίξει η συζήτηση και για θέματα του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, της στρατηγικής του ΚΚΕ και άλλων ΚΚ, για θέματα επαναστατικής ανατροπής του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε