My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Παρουσίαση βιβλίου στην “Τέχνη”

biblio.teknaΜε την παρουσίαση του βιβλίου “Τα τέκνα της Αθηνάς: ένας διάλογος ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Θεμιστοκλή”  του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Αδάμου, θα ανοίξει η φετινή χρονιά για το Τμήμα Λόγου της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.  Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” του φορέα (25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς).

Θα προλογίσει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος και υπεύθυνος του Τμήματος Λόγου της ΤΕΧΝΗΣ, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Θεόδωρος Γιαννακός, δάσκαλος και υπεύθυνος του Τμήματος Βιβλιοθήκης.

Στο βιβλίο του Π. Αδάμου, ο μεγαλύτερος φιλόσοφος των αιώνων συναντά τον οξυδερκέστερο ίσως πολιτικό και στρατιωτικό νου της αρχαίας Ελλάδας σ’ έναν φανταστικό “νεκρικό διάλογο”! Η συνομιλία τους αφορά το παρελθόν αλλά και το παρόν.

Το βιβλίο, όπως αναφέρει στον πρόλογό του, ο Θανάσης Μιχάλης, Λέκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου, θίγει σημαντικά θέματα της σύγχρονης κοινωνικής δράσης και πολιτικής διακυβέρνησης των κρατών, όσο και ψυχολογικής ανάλυσης των  παραγόντων που ρυθμίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο Παναγιώτης Αδάμος γεννήθηκε το 1978 στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Η μεταπτυχιακή του διατριβή στην ίδια σχολή αφορά την αφύπνιση του βουλγαρικού εθνικισμού το 19ο αιώνα. Έγραψε την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία πανελλαδικά στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών (Φιλολόγων) το 2007. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Τα “Τέκνα της Αθηνάς” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Σχολιάστε