My Twitter Feed

6 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Παρουσίαση αντιπεριφερειαρχών

Από την Δ. Χαραλαμπίδου.

«Στο ψηφοδέλτιό μας δεν θα βρείτε ούτε τσιφλικάδες, ούτε πρώην υπουργούς. Δεν θα βρείτε νοσταλγούς της χούντας, ούτε μεγαλοεπιχειρηματίες, θα βρείτε ανθρώπους της δουλειάς, ανθρώπους πρωταγωνιστές στα κινήματα και στους αγώνες των κατοίκων στην Περιφέρειας, νέους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις αγωνίες της γενιάς τους. Γιατί αυτοί μπορούν να εκφράσουν τις αγωνίες των κατοίκων που πλήττονται από τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, γιατί αυτοί τα βιώνουν, δεν είναι εξωτερικοί παρατηρητές των προβλημάτων, όπως ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Ιωαννίδης», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση των επτά αντιπεριφερειαρχών της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.

xaralampidou-lazaridisΟ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Λάζαρος Λαζαρίδης, ο νεότερος του συνδυασμού, μίλησε για τα προβλήματα των νέων, την ανεργία και τη μετανάστευση και δήλωσε έτοιμος για τη μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστούν μέσα από την περιφέρεια.

Ο Λ. Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς. Γονείς  του είναι οι Δημήτριος και Θεοφιλία Λαζαρίδη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης Ιασίου Ρουμανίας.

Επαγγελματικά από το 2007 διατηρεί την διαφημιστική εταιρία Ultravision, με συνέταιρό του τον Σάββα Σερασκέρη.

 Τον Φεβρουάριο 2008 εκλέγεται αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κιλκίς. Τον Μάιο του 2008 εκλέγεται γραμματέας Νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς και το 2009 εκλέγεται Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνασπισμού Κιλκίς όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Διετέλεσε μέλος της μεταβατικής Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Συμμετείχε σε αντιπροσωπείες  του ΣΥΡΙΖΑ με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως μέλος θεματικών  ομάδων εργασίας. Είναι μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων και του Τμήματος Μικρών – Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

Είναι μέλος του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας ν. Κιλκίς, από το 2011, του οποίου υπήρξε ιδρυτικού μέλος το 2008.

Στην εκδήλωση πήραν το λόγο κι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες. Με αιχμηρό λόγο ο υποψήφιος Ημαθίας Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που βιώνει η περιοχή του και μίλησε για τους τσιφλικάδες της Ημαθίας. «Μεγάλωσα και ανδρώθηκα στο τσιφλίκι Τζιτζικώστα, το γνωστό τσιφλίκι της Σφηκιάς, που το γνωρίσαμε ως τσιφλίκι του Μπέη αλλά είναι του Τζιτζικώστα. Ο κ. Τζιτζικώστας κληρονόμησε το τσιφλίκι, κληρονόμησε τη θέση στη Βουλή, κληρονόμησε και τη θέση του περιφερειάρχη μετά την αργία Ψωμιάδη».

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος περιέγραψε την απουσία της διοίκησης Τζιτζικώστα τα τελευταία χρόνια από όλα τα σημαντικά θέματα της περιφέρειας (νερό, Σκουριές, λιμάνι, αεροδρόμιο κ.α.). «Ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί να απεκδυθεί τον ψωμιαδισμό και όλοι οι συνεργάτες του είναι ο σκληρός πυρήνας του ψωμιαδισμού», τόνισε.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Παύλος Κελεσίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, θυμίζοντας ότι οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που σημειώθηκαν πέρσι από το χαλάζι. «Δε θέλω να γίνω ένα ακόμη πολιτικό αηδόνι, αλλά να τους κάνω πολιτικό χαρακίρι για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στον κόσμο», σημείωσε.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης μίλησε για τα προβλήματα των εργαζόμενων και ανέργων της περιοχής και έδωσε έμφαση στα κινήματα της περιοχής ενάντια στα διόδια της εθνικής οδού, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Σταύρος Παπαϊωάννου μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό Σερρών, άσκησε κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών και εκ νέου υποψήφιο με τον κ. Τζιτζικώστα για την έγκριση της άδειας έναρξης των εργασιών για το χρυσό.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Λάζαρος Τόσκας κατήγγειλε τη διοίκηση Τζιτζικώστα ότι «τελευταία ψέλλισε κάποια πράγματα για την επένδυση του χρυσού, ενώ συναίνεσε για να δοθεί η άδεια» και τόνισε ότι μετά τη νίκη στις κάλπες του Μαΐου «την επόμενη ημέρα οι χρυσοθήρες θα φύγουν από μόνοι τους».

Στην ομιλία της η Δ. Χαραλαμπίδου επανέλαβε τις δεσμεύσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, ότι:

-Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ στην κακοδιαχείριση πόρων, σε τσέπες ημετέρων στις σκοτεινές διαδρομές που μας έχει συνηθίσει η Περιφέρεια.

-Θα εκμεταλλευτούμε όλη την διαθέσιμη χρηματοδότηση ενισχύοντας νέες προσπάθειες που ανοίγουν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, για να είναι ο θεσμός της Περιφέρεια ανάχωμα στις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.

-Θα μετατρέψουμε τον θεσμό της Περιφέρειας από πυλώνα της τρόικας στην περιοχή σε πυλώνα αντίστασης των κατοίκων, γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του θεσμού, περνάει μέσα από την ανατροπή σε κεντρικό επίπεδο, περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους, από την μη αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, περνάει μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης της αριστεράς για συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κ. Χαραλαμπίδου κάλεσε όλους του υποψήφιους για την Περιφέρεια, σε ζωντανό τηλεοπτικό διάλογο, στα στούντιο της ΕΡΤ3.

Τόνισε ότι τα πολιτικά τζάκια και η επιχειρηματική ελίτ προωθούν το δίδυμο της ΝΔ Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη και σημείωσε ότι η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα έρθει πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή και θα είναι στο δεύτερο γύρο, «όπου δεν μας ενδιαφέρει ποιος από τους δύο θα είναι αντίπαλος. Εξάλλου και οι δύο είναι κομμάτια από τη ΝΔ. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών. Αυτά έχουμε ως αντίπαλο», τόνισε.

Για τον κ. Ιωαννίδη σημείωσε ότι δεν έκανε τίποτε για τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, παρά μόνο ψήφισε τα νομοσχέδια και το τελευταίο με το οποίο έχασαν τη δουλειά τους οι σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι.

Για το κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι αποτελεί το σχέδιο Β για τη ΝΔ.

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι για το β΄ γύρο των εκλογών η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δε θα κάνει συζητήσεις και συμφωνίες με πρόσωπα και συνδυασμούς και κάλεσε όλους τους Αριστερούς, τους Δημοκράτες και συνολικά όλους τους έντιμους πολίτες να ψηφίσουν το συνδυασμό για την ανατροπής την περιφέρεια.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης ανακοίνωσε και τα ονόματα των πρώτων 43 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε