My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παρεμβάσεις στη ΔΕ Πικρολίμνης

Τη δρομολόγηση οριστικής λύσης στην υδροδότηση που ταλανίζει επί μακρόν τη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στη συνάντηση που είχε με τους κοινοτάρχες της περιοχής, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στον Μικρόκαμπο.

Μοχλός για την αποκατάσταση της ύδρευσης και την τροφοδοσία των οικισμών με το αγαθό του νερού σε ποιότητα και επάρκεια είναι η κατασκευή διυλιστηρίου νερού, η οποία κλείδωσε χρηματοδοτικά με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης με συνολικό προϋπολογισμό 18,5 εκατ. ευρώ, μαζί με ένα δεύτερο διυλιστήριο νερού στο υδρευτικό συγκρότημα του Κιλκίς, τόνισε ο κ. Κυριακίδης.

Η είδηση χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τους προέδρους των κοινοτήτων, με θετική αναφορά τους για το προγραμματιζόμενο έργο, το οποίο έχει φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Συναφές με την ύδρευση είναι και το έργο αποξήλωσης του αμιάντου στο εσωτερικό δίκτυο των κοινοτήτων Μικροκάμπου, Μαυρονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου και Παλαιού Αγιονερίου, σε μήκος 43 χιλιομέτρων, από το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και η αντικατάστασή του από σωληνώσεις πολυαιθυλενίου, το οποίο όπως επισημάνθηκε, θα ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πέραν των μεγάλων έργων υποδομής που σχεδιάζονται, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή με τη στήριξη και συνεργασία των κοινοταρχών για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη

  • ο καθαρισμός δέκα δεξαμενών στο Μαυρονέρι, στο Νέο Γυναικόκαστρο, στους Άνω και Κάτω Αποστόλους, στην Ξυλοκερατιά
  • η αποκατάσταση τομών στο οδόστρωμα από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και της τεχνικής υπηρεσίας σε Μαυρονέρι, Άνω και Μέσους Αποστόλους
  • η διάθεση κάδων απορριμμάτων και η βελτιωμένη συντήρηση του πρασίνου σε μεγαλύτερη κοινόχρηστη επιφάνεια
  • η καλύτερη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου
  • η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας
  • η λειτουργία λαϊκής αγοράς την Κυριακή στο Παλαιό Αγιονέρι.

Στις τοποθετήσεις τους οι Κοινοτάρχες εστίασαν στην μεγαλύτερη κάλυψη των οικισμών τους σε κάδους απορριμμάτων και σκάφες για τα ογκώδη αντικείμενα, στην δικτύωσή τους με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή (Νέο Αγιονέρι, Μικρόκαμπος) και στην ανάγκη επέκτασης των νεκροταφείων (Μαυρονέρι).

Ο κ. Κυριακίδης κατέγραψε τα αιτήματα που του ετέθησαν, συμπληρώνοντας για το θέμα της καθαριότητας ότι έχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τη διάθεσή του στους οικισμούς.

“Οι δημότες της Πικρολίμνης όπως και όλοι οι συνδημότες μας νιώθουν στην ζωή και στην καθημερινότητά τους την θετική παρουσία του Δήμου και με την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής μας πολιτικής για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ζωντάνεψαν το καλοκαίρι την περιοχή και με τη βοήθειά μας στις αθλητικές υποδομές”, υποστήριξε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βλάσης Κουρτίδης οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μικροκάμπου Απόστολος Μαυρομάτης, Ανθοφύτου Αναστασία Τσικουνδούρα, Μαυρονερίου Πέτρος Καρακίδης Νέου Αγιονερίου Γιάννης Μπογιατζίδης Νέου Γυναικοκάστρου Γιάννης Γεωργιάδης, Ξυλοκερατιάς Στέλιος Δρόσος Παλαιού Αγιονερίου Αναστάσιος Οικονομίδης.

Επίσης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης.

Σχολιάστε