My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρατηρητήριο αγοράς εργασίας

Ο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας», που πρόσφατα δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

«Ακρογωνιαίος λίθος για την αποτελεσματική και επιτυχή λειτουργία αυτού του νέου εργαλείου είναι η δική σας συμβολή», υπογράμμισε στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης έδωσε έμφαση στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και τις μεταβολές στην απασχόληση, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού (COVID-19).

«Μ’ αυτόν τον μηχανισμό θα έχουμε στο εξής σε πραγματικό χρόνο αξιόπιστα στοιχεία για τον τρόπο που εξελίσσεται και μεταβάλλεται η οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε κάθε νομό χωριστά, για τον τρόπο που μεταβάλλονται οι ανάγκες της αγοράς εργασίας ανά πάσα στιγμή, για τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση σε κάθε περίοδο, για τον ρυθμό που αναπτύσσονται ή αντίθετα παρουσιάζουν υφεσιακή πορεία συγκεκριμένη παραγωγικοί κλάδοι, για τις ανάγκες του πληθυσμού για εργασία τις υπάρχουσες δεξιότητες και ικανότητες, αλλά και τις ανάγκες του επαγγελματικού και του επιχειρηματικού κόσμου σε κάθε περιοχή είτε πρόκειται για υπάρχουσες, είτε για νέες θέσεις εργασίας που τη διαμορφώνουν κάθε φορά οι συνθήκες και οι τοπικές ανάγκες», είπε ο κ. Γιουτίκας.

Ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Πόδας έδωσε στους συμμετέχοντες μία «πρώτη γεύση» από το αρχικό αυτό στάδιο λειτουργίας του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κιλκίς, κ. Νίκος Ιντζελης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών-Διαφάνειας- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Παιονίας κ. Αθανάσιος Τζούρτζος,ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χρήστος Χατζημλαδης και Κώστας Βιολιτζής αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής της “Αναπτυξιακής Κιλκίς” κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, η δικηγόρος Κυριακή Τομπουλίδου από τον (υπό εκκαθάριση) Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Σπυρίδων Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας κ.κ. Αθανάσιος Τραχανίδης και Χρήστος Τουλούπης,η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου κα. Μιχαλια Καραμισάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αξιούπολης κ. Νικόλαος Βογιατζής, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

Σχολιάστε