My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παραστατίδης: Περιφρονούν τους θεσμούς

parastatidis-theodoros*Για 3η φορά δεν συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτησή του για το δρόμο Κιλκις – Θεσσαλονίκη. 

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε στη Βουλή η συζήτηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Θεόδωρου Παραστατίδη, μ` αντικείμενο την ολοκλήρωση του τμήματος Ν. Σάντα – κόμβος Εγνατίας Οδού, του οδικού άξονα Κιλκίς-Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός ανάγκασε τον ανεξάρτητο βουλευτή Κιλκίς να παρέμβει στην Ολομέλεια της Βουλής διαμαρτυρόμενος προς το Προεδρείο και καταγγέλλοντας την μη προσέλευση του αρμόδιου υπουργού, κάνοντας λόγο για “απρέπεια, ασέβεια και περιφρόνηση προς τους θεσμούς”.

Σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη, η απάντηση του Προεδρείου στην διαμαρτυρία του ήταν πως θα θέσει το θέμα στην κυβέρνηση “προκειμένου να διευθετηθούν τέτοιου είδους προβλήματα”.

Η διαμαρτυρία του βουλευτή Κιλκίς:

Κύριε Πρόεδρε,

Υποχρεούμαι να ζητήσω τον λόγο για να διαμαρτυρηθώ διότι έχω την αίσθηση πως εμποδίζεται η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος που έχει ο κάθε Βουλευτής κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αυτό συμβαίνει με την μη προσέλευση του αρμόδιου Υπουργού για 3η φορά, επικαλούμενος «κώλυμα», να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που έχω καταθέσει επανειλημμένα και για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο μήνα.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορά την ολοκλήρωση σύνδεσης του οδικού άξονα Κιλκίς – Θεσσαλονίκης το οποίο καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Την στάση αυτή του κου Υπουργού, μπορώ να την θεωρήσω απρέπεια, ασέβεια και περιφρόνηση προς τους θεσμούς.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν την λειτουργία της Βουλής και των Βουλευτών, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να ανταποκρίνονται στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Κύριε Πρόεδρε,

Οφείλετε να προστατέψετε το δικαίωμα αυτό των Βουλευτών και κυρίως την ισότιμη μεταχείριση έναντι όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε είναι αυτοί ενταγμένοι σε πολιτικούς σχηματισμούς, είτε είναι ανεξάρτητοι.

Απάντηση:

Η απάντηση του Προεδρείου στην διαμαρτυρία του Βουλευτή ήταν πως θα το θέσει θέμα στην κυβέρνηση προκειμένου να διευθετηθούν τέτοιου είδους προβλήματα ώστε να μην ξανασυμβούν.”

Σχολιάστε