My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παραστάσεις από την “Τέχνη”

theatro-parastaseis-texni-kilkisΣτο πλαίσιο του εορτασμού των 100  χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και των εκδηλώσεων μνήμης  πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων  ο Δήμος Κιλκίς  σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση “ Η Καρδιά της Κάτιας”   από τη Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ   Κιλκίς,  το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στις 6 και στις  8μ.μ. ( δύο παραστάσεις) στο  Συνεδριακό  Κέντρο.

Η παράσταση παρουσιάσθηκε για πρωτη φορά με μεγάλη επιτυχία στις 13 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.

“Η καρδιά της Κάτιας” είναι ένα παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα, που διασκεύασε για το θέατρο η Ελένη Μερκενίδου. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Παύλος Δανελάτος με ευρηματικότητα και πρωτοτυπία.

Όλα τα παιδιά-θεατές βρίσκονται επί σκηνής και παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς τα δρώμενα, ενώ οι μεγαλύτεροι, το ίδιο καλά, θα την χαρούν από την πλατεία του θεάτρου.

Η ιστορία διαδραματίζεται πάνω σε στρογγυλή περιστρεφόμενη σκηνή. Η επικοινωνία ηθοποιών-μικρών θεατών, ως εκ τούτου, έχει φοβερή αμεσότητα και τα μηνύματα του έργου γίνονται πιο εύληπτα, και είναι πολλά.

“Η επιλογή είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής. Ο άνθρωπος που δεν έχει συναισθήματα, που δεν μπορεί να αγαπήσει, που δεν λυπάται και μένει αδιάφορος μπροστά στη δυστυχία των άλλων, είναι ανάπηρος”.

“Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι ανθρώπους που δεν γνωρίζεις”.

“Τα λάθη μας να τα αναγνωρίζουμε και να επιδιώκουμε τη συγγνώμη αυτών που οι πράξεις μας έβλαψαν”.

Αυτά και άλλα πολλά διαπιστώνει κανείς στην εξέλιξη μιας ωραίας ιστορίας ενός υπέροχου παραμυθιού που μπορούν να απολαύσουν μικροί οι μεγάλοι και να χαρούν τις μοναδικές στιγμές που θα τους χαρίσουν οι έμπειροι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ: Ελένη Λιαρετίδου, Θεόφιλος Γουλτίδης, Πάολα Χαραλαμπίδου, Μαρία Σαββίδου, Γεωργία Δουλκερίδου, Οδυσσέας Φραγγελάκης, Ευαγγελία Πλόχουρα, Χάρης Ισαακίδης, Χαράλαμπος Παντελίδης, Κλαούντια Τοπαλίδου, Ιωάννα Ρούσου και Μιχάλης Τσιτάκης

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε