My Twitter Feed

23 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παραλειπόμενα ενός δημοτικού συμβουλίου

Συνέβησαν κι ακούστηκαν χθες Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς:

*Κάποια στιγμή ο Β. Μπαλάσκας απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης για “πρόχειρο Επιχειρησιακό Σχέδιο”, είπε: “Εδώ δεν ξέρουμε αν σε δυο μήνες θα υπάρχει Ελλάδα κι εσείς μιλάτε για επιχειρησιακά σχέδια”! Για να τον ρωτήσει με το γνωστό επιθετικό τρόπο του ο Ν. Αφεντουλίδης, αν γνωρίζει κάτι για “Ελλάδα που μπορεί να μην υπάρχει”.

– Και, μάλιστα, σοσιαλιστική! συμπλήρωσαν μ` εμφανή περιπαιχτική διάθεση κάποιοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

*Το θέμα της ένταξης και του νομού μας, τελικά, στο πρόγραμμα “απονιτροποίησης”, έθεσε με παρέμβασή του, ο κ. Γιαννόπουλος. “Οταν το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε, φάγαμε τον κόσμο επειδή ο νομός μας δεν εντάχθηκε σ` αυτό. Και τώρα που μπήκαμε κι εμείς, δεν υπάρχει καμμιά ενημέρωση για τους αγρότες”, είπε.

Μόνο, που το πρόγραμμα αφορά αρδευόμενες εκτάσεις κι όχι ξηρικές, δηλαδή το 20% των καλλιεργούμενων στρεμμάτων του νομού. Κι αυτό το επεσήμαναν κάποιοι σύμβουλοι. Έστω κι έτσι, όμως, γιατί να μην υπάρχει ενημέρωση για τις αρδευόμενες εκτάσεις; Μη ξεχνάμε ότι η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

*Τί συμβαίνει με το παραλιακό ξενοδοχείο της Δοιράνης, το οποίο ενώ είναι δημοτικό δεν πληρώνει νοίκι ο ιδιώτης που το νοικιάζει; Την απάντηση έδωσε ο Β. Μπαλάσκας: “Ο ενοικιαστής είχε συμφωνήσει με τον πρώην Δήμο Δοιράνης να κάνει παρεμβάσεις και το κόστος τους να συμψηφιστεί με τα ενοίκια, αλλά η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε. Έτσι, ο ιδιώτης αρνείται τώρα να πληρώσει ενοίκια. Καλά ξεμπερδέματα!

*”Οι κούνιες-παιχνίδια στο ζωοπάζαρο θα ξηλωθούν επειδή δεν μπορούμε ν` ανακαλύψουμε σε ποιόν ανείκουν”, είπε ο κ. Μπαλάσκας, προσδιορίζοντας τον χρόνο ξηλώματος στην σημερινή μέρα (Πέμπτη). Λέτε οι γονείς που θα πάνε αύριο στη Πλατεία Γαλήνης τα παιδιά τους, θα βρουν μόνο τις κούνιες του Δήμου;

*Το ξέρατε ότι οι παζαρτζήδες της Λαικής Αγοράς του Κιλκίς δεν πληρώνουν ενοίκιο εδώ κι έναν χρόνο; Κι όχι μονάχα αυτό, αλλά δεν καταβάλλονται και 100 χιλ. ευρώ που χρωστούν απ` τη περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, αιτία είναι η …γραφειοκρατία. Καθότι με την μεταρρύθμιση του ¨Καλλικράτη” δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιός θα εισπράτει. Οι δήμοι περιμένουν διευκρηνίσεις απ` τις Περιφέρειες, κι αυτές απ` το Υπουργείο Εσωτερικών. Διευκρινήσεις, όμως, δεν έρχονται! Ένα ακόμα δείγμα για το πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος εν μέσω κρίσης!

Σχολιάστε