My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Παραλειπόμενα απ` τη χθεσινη συγκεντρωση

Ιδού μερικά απ` τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της χθεσινής ενημερωτικής συγκέντρωσης για τα μεταλλεία, στο κατάμεστο Συνεδρικό του Κιλκίς, που κόχλαζε παρά την τρομερή παγωνιά απ` έξω.

*Ένα απ` τα ερωτήματα που τέθηκαν στον τομεάρχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ιω. Ζαφειράτο, ήταν γιατί επιλέχτηκε η περιοχή των Κρουσίων για εξόρυξη, αφού μεταλλευτικά κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί σ` όλην σχεδόν τη Β. Ελλάδα.

Η απάντηση  ήταν, η γρήγορη εξόρυξη αφού το μετάλλευμα είναι επαρκώς εντοπισμένο. “Κι αυτό έχει καταγραφεί απ` την τουρκοκρατία, ακόμα”, είπε ο κ. Ζαφειράτος. Για ν` ακούσει  κάποιον να του φωνάζει από κάτω, “φαίνεται πως είμαστε Τούρκοι”. Οπότε, η αμετροεπέστατη απάντηση του κυβερνητικού στελέχους ήταν, “αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ ν` απαντήσω”!

Εμ πως ν` απαντήσει ο κύριος αν είμαστε ή όχι Τούρκοι αφού το κράτος των Αθηνών που εκπροσωπεί δεν συνήψε ακόμα διπλωματικές σχέσεις μαζί μας!

*Ωραία ατάκα του λέκτορα Γ. Τριανταφυλλίδη: “Η πολιτική ηγεσία είναι μνημονιακά δεμένη με τα συμφέροντα του χρυσού. Μόνη απάντηση είναι τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας”, είπε. Και φυσικά καταχειροκροτήθηκε!

*Κάποια στιγμή ζήτησε να πάρει το λόγο ο πρώην βουλευτής, Θ. Πασσαλίδης, αλλά δεν τον έλαβε ποτέ! Τα περιφερόμενα μικρόφωνα για τις ερωτήσεις του κοινού έκαναν άλλη διαδρομή, μέχρι που πήρε ένα ο Θαν. Βαφειάδης κι έβαλε μπουρλότο στη συγκέντρωση. Και, φυσικά, η συνέχεια δεν προσφέρονταν για πολιτικούς λόγους!

*Ο μόνος απ` τους βουλευτές του νομού, που “τόλμησε” να παραβρεθεί στη χθεσινή συγκέντρωση, ήταν ο Γ. Φραγγίδης. Η παρουσία του οποίου δεν δημιούργησε ιδιαίτερες αντιδράσεις, όπως φοβόταν κάποιοι λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας. Πάντως τον λόγο δεν τον πήρε, ούτε αυτός ούτε κάποιο άλλο απ` τα “βαρειά” πολιτικά πρόσωπα που ήταν παρόντα. Και δεν ήταν πολλά, εδώ που τα λέμε!

Σχολιάστε