My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Παραίτηση στελεχών ΠΑΣΟΚ Παιονίας

kilkis-press pasokΤην παραίτησή τους υπέβαλαν, ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παιονίας, Δημήτρης Τσιρόπουλος και το μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης, Τζένη Σταμπουλίδου, επειδή “το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον εύκολο δρόμο της συμπόρευσης με την ΝΔ και προτίμησε τις καρέκλες από τους αγώνες”.

Τα δυο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, που ζήτησαν τη διαγραφή τους κι από το μητρώο του κόμματος, κατηγορούν τον Ευ. Βενιζέλο  επειδή αποφάσισε “να ξεπουλήσει με ανταλλάγματα, τους λαϊκούς αγώνες στην δεξιά” και “να κάνει εχθρό την αριστερά των αγώνων”!

Η επιστολή παραίτησης των δυο στελεχών:

“Σύντροφοι, εγώ, ο Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παιονίας, Δημήτρης Τσιρόπουλος και το μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης, Τζένη Σταμπουλίδου βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την παραίτησή μας από την Δ.Ο. αλλά και από το Μητρώο του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ για μας δεν ήταν ένα απλό κόμμα αλλά το σπίτι μας, η ελπίδα μας, ήταν τρόπος ζωής. Με το ΠΑΣΟΚ μας συνδέουν κοινοί αγώνες για τις ανθρώπινες αξίες, τις ατομικές ελευθερίες, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Κι όμως, έφτασε η ώρα του αποχωρισμού.

Όχι, σύντροφοι, δε φεύγουμε στα δύσκολα. Κατανοήσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009 ανέλαβε μια χώρα υπό χρεοκοπία, δεχτήκαμε τις μειώσεις σε μισθούς και δημόσιες δαπάνες, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου παρά την αναγκαστική λιτότητα που μας επέβαλε, έδωσε και κέρδισε τις μάχες των προοδευτικών αλλαγών. Είμαστε περήφανοι για την Διαύγεια, τον Καλλικράτη, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το νόμο για τα Πανεπιστήμια, το νόμο περί μεταναστών, την αξιοκρατία μέσω opengov, την πλήρη εφαρμογή του ΑΣΕΠ, το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων, το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, το νόμο για τις offshore και πολλές άλλες δημοκρατικές κατακτήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Ναι, σύντροφοι, φεύγουμε στα εύκολα. Κι αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον εύκολο δρόμο της συμπόρευσης με την ΝΔ, προτίμησε τις καρέκλες από τους αγώνες, προτίμησε τα αξιώματα από το να σταθεί δίπλα μας, στον απλό πολίτη. Η νέα προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποτελεί την ταφόπλακα για ένα κίνημα που ξεκίνησε από μάς, τον λαό και πέτυχε πολλές και μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις. Η δίψα κάποιων για την εξουσία δεν υπολόγισε ούτε την ιστορία, ούτε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στον τόπο.

“Σύντροφε”, Πρόεδρε, Βαγγέλη Βενιζέλο, όταν αποφασίσαμε να σε στηρίξουμε και με την συμμετοχή μας στο κόμμα, δεν περιμέναμε ότι η ψήφος μας και οι αγώνες μας θα γίνουν προϊόν εκμετάλλευσης από τον Αντώνη Σαμαρά. Εσύ αποφάσισες να ξεπουλήσεις με ανταλλάγματα τους λαϊκούς μας αγώνες στην δεξιά και ΟΧΙ εμείς. Εσύ αποφάσισες να κάνεις εχθρό σου την αριστερά των αγώνων και σύμμαχο σου τον Άδωνη και τον Βορίδη και ΟΧΙ εμείς. Εσύ αποφάσισες να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο επικαλούμενος την σωτηρία της πατρίδας και όχι εμείς.

Πρώην σύντροφοι, με πόνο ψυχής κόβουμε αυτό τον ομφάλιο λώρο από τον οποίο τρεφόμασταν με όραμα και ιδέες για πολλές δεκαετίες. Μα τούτη τη φορά η προδοσία είναι τόσο μεγάλη που νικά κάθε ανάμνηση. Ίσως, ξαναβρεθούμε κάποτε στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους δρόμους, εκεί όπου μάθαμε να δίνουμε αγώνες από παιδιά, εκεί όπου τα όνειρα ήταν πιο σημαντικά από τις καρέκλες, εκεί όπου η συνείδησή μας ένιωθε περήφανη, εκεί όπου ήταν η καρδιά του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν αλλά δεν παρέμεινε το κόμμα των μη προνομιούχων.”

Σχόλια
2 Σχόλια to “Παραίτηση στελεχών ΠΑΣΟΚ Παιονίας”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    πόσοι έμειναν τώρα;

    • Ο/Η Γρηγορης λέει:

      Προς το παρον δεν ξερω ποσοι ακριβως εχουν μεινει, αλλα μετα τις εκλογες και οποτε γινουν αυτες, ολοι μαζι και με τον Βαγγελη οδηγο θα βολευτουνε σε ενα πουλμαν.

Σχολιάστε