My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση φορέων για τους άστεγους του Κιλκίς

astegoiΜια σημαντική παρέμβαση σημειώθηκε σήμερα για το θέμα των αστέγων του Κιλκίς. Τέσσερις απ` τους πιο δραστήριους φορείς της τοπικής κοινωνίας, η Κοινωνία Πολιτών, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο, η Οικοκοινωνική Δράση και η Ομάδα Αλληλεγγύης Κιλκίς, μ` επιστολή τους προς τον αναπληρωτή δήμαρχο, Περικλή Κολότσιο, δηλώνουν ότι θα σταθούν αρωγοί των προσπαθειών του δήμου “να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για την ίδια την ύπαρξη των παραπάνω συμπολιτών μας”.

Θυμίζουμε ότι απ` τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών, Δημήτρης Αγαθόπουλος, κατέθεσε στον αντιδήμαρχο, Δημήτρη Τσαντάκη,  την πρόταση ν` αξιοποιηθεί το νέο Φυσιθεραπευτήριο που βρίσκεται στη περιοχή των ΤΕΛ Κιλκίς, προκειμένου να φιλοξενούνται οι άστεγοι Κιλκισιώτες. ( Πρόταση για περίθαλψη άστεγων του Κιλκίς)

Η επιστολή των τριών φορέων στον κ. Κολότσιο:

Κύριε Αναπληρωτή Δήμαρχε

Οι γνωστές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που όλοι βιώνουμε, επηρεάζουν την ίδια την επιβίωση ορισμένων συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα για τους χειμερινούς μήνες που διανύουμε, η έλλειψη στέγης είναι πολύ πιθανόν να απειλήσει τη ζωή των αστέγων του δήμου μας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η δημοτική αρχή συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες μας για τη ζωή κάποιων από τους συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε άμεσα για τις πρωτοβουλίες που προτίθεστε να αναλάβετε ως δημοτική αρχή προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για την ίδια την ύπαρξη των παραπάνω συμπολιτών μας.

Επιθυμούμε να γίνουμε κοινωνοί του σχεδιασμού σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα, γιατί θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε αρωγοί των προσπαθειών σας στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, που οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε σε τέτοιου είδους ακραίες καταστάσεις.

Όντας σίγουροι για την προοπτική μιας αποτελεσματικής συνεργασίας στην κατεύθυνση της επίλυσης του σοβαρού ζητήματος εξεύρεσης θερμαινόμενης στέγης των άστεγων συνδημοτών μας, αναμένουμε την απάντησή σας, αφού το όλο θέμα σας είναι ήδη γνωστό.”

Σχόλια
9 Responses to “Παρέμβαση φορέων για τους άστεγους του Κιλκίς”
 1. Ο/Η katarina λέει:

  Οι φορείς που ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία αυτή είναι 4 :

  1. Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς
  2. Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο
  3. Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς
  4. Ομάδα Αλληλεγγύης Κιλκίς

  Αυτά τα ονόματα θα βρείτε και στο τέλος της επιστολής που δημοσιοποιήσαμε

  • Ο/Η Παράνομος λέει:

   Τι δουλειά έχει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο με το συγκεκριμένο θέμα. Το Μέτωπο συστάθηκε για συγκεκριμένο σκοπό. Τώρα αν θέλουν κάποια από τα μέλη του να συνδράμουν σε κάποια προσπάθεια ας το κάνουν αλλά όχι ως Μέτωπο. Εγώ π.χ. είμαι κατά της εξόρυξης και κατά της υποκριτικής συνδρομής πως τον συνάνθρωπό. Αν λάβει δηλαδή κάποιος πρωτογενή περίθλαση θα σωθεί? Πρέπει εγώ να έρθω σε αντιπαράθεση με το Μέτωπο τώρα?
   Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Μην καταλήξετε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που από οπορτουνιστικό κόμμα έγινε αστικό.

 2. Ο/Η Κιλκισιώτης λέει:

  Τελικά έχουμε πολλά αναδυόμενα φυντάνια στο Κιλκίς…
  Μέτωπο θα μετεξελιχθεί σαν το δεν πληρώνω σε κόμμα;;;

 3. Ο/Η Άγγελος λέει:

  Όπως ίσως θα γνωρίζετε το Μέτωπο δεν έχει κάποια νομική υπόσταση. Δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο, δεν υπάρχει ιεραρχία. Κάθε εβδομάδα (σχεδόν) μαζευόμαστε σε ανοιχτές προς όλους συνελεύσεις και συν-αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Η λίστα των προς συζήτηση θεμάτων είναι κι αυτή ανοιχτή και κάθε ένας που συμμετέχει στη συζήτηση μπορεί να θέσει και όποιο άλλο θέμα θέλει. Όλοι κρινόμαστε με βάση αυτά που λέμε. Αφού όσα ειπωθούν / προταθούν αξιολογηθούν από τους συμμετέχοντες καθορίζουμε και το τι θα κάνουμε.

  Όλοι εμείς λοιπόν που τους τελευταίους 14-15 μήνες είμαστε στο Μέτωπο συν-αποφασίσαμε πως έχουμε μπρστά μας ένα ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα που απαιτεί δράση και από τη δική μας μεριά. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας, στην πόλη μας, δίπλα μας, που απειλείται η ζωή τους. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε; Να ενταχθούμε σε κάποιον από τις ήδη υπάρχοντες φορείς μόνο και μόνο για να εκφράσουμε τις σκέψεις μας; Ή να φτιάξουμε μια άλλη ομάδα με ξεχωριστή ονομασία, ενώ στην πράξη θα είμασταν οι ίδιοι άνθρωποι;

  Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί κάποιος να μας προσάψει ως Μέτωπο είναι η έλλειψη σοβαρότητας. Ό,τι λέμε και γράφουμε είναι πάντα προϊόν σκέψης και μελέτης – αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε πειστικά.

  Αν όπως λες συντάσσεσαι με τον αγώνα κατά των μεταλλείων δεν έχεις παρά να έρθεις στην επόμενη συνάντησή μας και να εκφράσεις τις απόψεις σου. Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις και να πείσεις. Όχι όμως από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου σχολιάζοντας δημοσιεύματα. Κάνε την αρχή συμμετέχοντας με την φυσική σου παρουσία.

  Και τέλος ένα ερώτημα: γιατί είναι υποκριτική η συνδρομή προς τον συνάνθρωπο και όχι για παράδειγμα ο αγώνας κατά των μεταλλείων; Άνθρωποι που κινούνται από υποκρισία δεν αφιερώνουν τόσο μεγάλο μερός του εαυτούς τους και του χρόνου τους. Σκέψου το λίγο αυτό σε παρακαλώ.

  • Ο/Η Παράνομος λέει:

   Δήλωσα πως δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με το Μέτωπο. Μερικές απαντήσεις σε αυτά που αναφέρεις.

   Άστοχο το παράδειγμα συνδρομή προς τον συνάνθρωπο vs αγώνας κατά των μεταλλείων. Υποκριτικό είναι να παλεύεις για να έχει ο άλλος πρωτογενή περίθαλψη. Δεν του λύνει κανένα πρόβλημα. Το να έχει Γη και Νερό του εξασφαλίζει την δυνατότητα να ζει και να έχει την δυνατότητα να παλέψει για μια αξιοπρεπή ζωή και να μην είναι άστεγος. Οπότε ο αγώνας κατά των μεταλλείων δεν έχει καμιά σχέση. ΜΕ μεταλλεία δεν υπάρχει ζωή για να παλέψεις. Με ανεργία ή χωρίς σπίτι η ζωή υπάρχει και είναι έτοιμη να την αρπάξεις και να την ξεζουμίσεις. Εκτός και να προτιμάς ν ακούς τον Τσίπρα και τον Χρονόπουλο.

   Αστοχότερο αυτό: ‘’Αν όπως λες συντάσσεσαι με τον αγώνα κατά των μεταλλείων δεν έχεις παρά να έρθεις στην επόμενη συνάντησή μας και να εκφράσεις τις απόψεις σου. Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις και να πείσεις. Όχι όμως από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου σχολιάζοντας δημοσιεύματα. Κάνε την αρχή συμμετέχοντας με την φυσική σου παρουσία.’’ Δεν γνωρίζεις ποιός είμαι και πια μπορεί να είναι η συνδρομή μου στον αγώνα κατά των Μεταλλείων. Οπότε κράτα μικρό καλάθι. Γνωρίζω τι γίνεται στις συγκεντρώσεις που αναφέρεις.

   Σκέψου επίσης αυτό ‘’Άνθρωποι που κινούνται από υποκρισία δεν αφιερώνουν τόσο μεγάλο μέρος του εαυτούς τους και του χρόνου τους.’’ Αν κατηγορήσεις ως υπαίτιους για την κατάντια των συνανθρώπων μας τους πολιτικούς (σε κεντρική και τοπική εξουσία) το ίδιο θα σου απαντήσουν. Πως δίνουν τον χρόνο και τον εαυτό τους. Φυσικά αν τους πεις γιατί πχ δεν προσλάβατε ένα ψυχολόγο αντί κάποιου ειδικού σύμβουλου με μηδενική προσφορά, ώστε να βοηθήσει κάποιους από τους συνανθρώπους μας που κατάντησαν άστεγοι ενώ έφαγαν όλη την περιουσία τους στα καζίνο θα σου πουν για τις ώρες που έφαγαν από την ζωή τους τρέχοντας για τα κοινά. Οπότε, για να το κλείνω, η πρόθεση δεν μετρά. Το αποτέλεσμα μετρά. Ήταν λάθος του μετώπου η συγκεκριμένη απόφαση (ήθελα να ήξερα ποιός επιχειρηματολόγησε και σας έπεισε να πάρετε αυτή την απόφαση).

   Και για να μην νομίζουν διάφορα κάποιοι και χαρούν. Μεταλλεία δεν πρέπει θα γίνουν στο Κιλκίς γιατί είναι θάνατος και δεν το θέλει ο κόσμος. ΚΑι όχι γιατί δεν το θέλει το Μέτωπο, η Καταρίνα, ο Άγγελος ή ο Παράνομος. Καλούς αγώνες (ακόμη και με κάποια λάθη).

 4. Ο/Η Κιλκισιώτης λέει:

  Πότε και πού γίνονται οι συναντήσεις ; Έχει βγει κάποια ανακοίνωση ;

 5. Ο/Η katarina λέει:

  Οι συναντήσεις ανακοινώνονται στο FB στην ομάδα μας. Σε λίγο θα βγει η σημερινή.

  Παράνομε: Μου αρέσει πραγματικά το ύφος σου αλλά σε παρακαλώ παράλληλα να προσπαθήσεις να καταλάβεις το εξής: μέσα από τη δράση μας στο Μέτωπο έχουμε αντιληφθεί (εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω) ότι τελικά δεν ισχύει η ματαιότητα του στυλ “τίποτε δε γίνεται…” “όλα είναι προαποφασισμένα…” κλπ κλπ. Μπορούμε με επιμονή και πραγματικά ανακατεύοντας πολλά διαφορετικά μυαλά να παράγουμε αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει η ιστορία μέχρι σήμερα. Αν δεν είχε ξεκινήσει ότι ξεκίνησε με αφορμή το Μέτωπο ίσως τώρα ήδη να ήταν ξεκινημένο το πράμα. Άρα θέλω να πω, διαπιστώνοντας ότι έχουμε δυνατότητα επέμβασης, και αφού ένα χρόνο και τώρα ανακατεύουμε τα χνώτα μας και τα μυαλά μας και έχουμε προβληματισμούς και συζητάμε και άλλα ζητήματα, μας χτύπησε στο κεφάλι ότι γιατί στο θέμα των μεταλλείων να είμαστε ενεργητικοί και σε όλα τα άλλα τα σοβαρά που προκύπτουν (πχ άστεγοι) να είμαστε στην κατηγορία του καναπέ και συζητηση, και βρισίδια στην τηλεόραση και “αχ που μας έφτασαν” ; Αυτό δε θα ήταν υποκρισία ; Φυσικά και δεν εννοούμε να σώσουμε την Ελλάδα αλλά βρε αδερφέ μια βοήθεια για να μη φύγει καμιά ψυχή στο δρόμο, είναι κακό να την σπρώξουμε να γίνει; Ούτε εγώ συμφωνώ με το κριθαράκι και το λάδι της αλληλεγγύης γιατί με αυτά τα στυλ ΣΚΑΙ και σούπερ μάρκετ μαζώματα τροφών ξεπλένουμε τις συνειδήσεις μας θαρρείς και αυτά αρκούν για έναν νέο άνεργο που θέλει να δημιουργήσει στη ζωή του. Όμως αν ένας απο αυτούς που γυρνούν στο δρόμο πεθάνει – πώς θα κοιμάμαι εγώ τη νύχτα αφού ήξερα και απλά περίμενα κάποιος άλλος να τον βοηθήσει; Πέρσι ένας γνωστός μου ηλεκτρολόγος, πηγαίνοντας στο γιαπί να δουλέψει τέτοια εποχή βρήκαν έναν να κοιμάται μέσα στα χαρτόνια. Του πήραν καφέ και κάτι να φάει. Κακώς δηλαδή; Εννοείς ότι και αυτό ήταν υποκριτικό; Απλά σε πείραξε η επωνυμία της κίνησης; ε τι να κάνουμε βρε συ; αν βάζαμε ένα Χ όνομα άλλο για να μην μπλέξουν τα θέματα, να είσαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρισκόταν να πει “ααααα αυτοί του Μετώπου πολύ απλώνουν τα πόδια τους και μας κοροϊδεύουν δήθεν με άλλο όνομα”

  Τέλος πάντων, καλή καρδιά έχουμε και αυτό μετράει. Δυνάμεις έχουμε και αυτό μετράει. Επιμονή έχουμε και αυτό μετράει. Φίλους που μας λένε την αντίθετη άποψη έχουμε και αυτό μετράει. Ευχαριστούμε για την ευχή για καλούς αγώνες – είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων, ναι ίσως γίνονται λάθη αλλά ο κοινός στόχος κυριαρχεί.

  • Ο/Η Αναρχοκομουνιστής λέει:

   Τελικά θα ήθελα να γνωρίζω εάν πιστεύετε ότι με ομάδες όπως η Κοινωνία ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και Ομάδες Αλληλεγγύης έχει μέλλον οτιδήποτε έχετε σκοπό να κάνετε.
   Μόνο μέσα από λαϊκές μαζικές προσπάθειες έξω από αστικά κόμματα και πολιτικές συνδεδεμένες με δεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί ο λαός να πιστέψει στις δυνάμεις του.
   Το μέτωπο ΔΕΝ είναι δικό σας. Είναι όλου του λαού του Κιλκίς που στήριξε και στηρίζει τον αγώνα στα χωριά μας και όχι σε κλειστές αίθουσες που κάποιοι από εκεί μέσα ονειρεύονται να γίνουν χαλίφιθες στην θέση του χαλίφη.
   Άρα μακριά από οποιαδήποτε ανάμειξη του ΜΕΤΩΠΟΥ με οτιδίποτε άλλο εσείς ή κάποιοι από εσάς έχουν φανταστεί.

  • Ο/Η Παράνομος λέει:

   Στο σημείο αυτό γράφεις όλη την αλήθεια: ‘’Ούτε εγώ συμφωνώ με το κριθαράκι και το λάδι της αλληλεγγύης γιατί με αυτά τα στυλ ΣΚΑΙ και σούπερ μάρκετ μαζώματα τροφών ξεπλένουμε τις συνειδήσεις μας θαρρείς και αυτά αρκούν για έναν νέο άνεργο που θέλει να δημιουργήσει στη ζωή του’’. Και η πρωτογενής περίθαλψη το ίδιο πράγμα είναι. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα το πρόβλημα πχ. για κάποιους από τους συμπολίτες μας θα λύνονταν αν τους αναλάμβανε κάποιος ψυχολόγος πριν τα φάνε στο καζίνο. Το παράδειγμα δεν το επαναλαμβάνω γιατί πιστεύω πως τα καζίνο δημιούργησαν τους άστεγους. Σε προηγούμενο σχόλιο μου σε άρθρο του κ. Χρονόπουλου γίνεται αναφορά στον πραγματικό υπαίτιο. http://www.kilkis24.gr/%CE%BA-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5/#comment-78119

   Φυσικά και δεν είναι υποκρισία να αγοράσεις μια τυρόπιτα ή να προσφέρεις ένα φάρμακο στο συνάνθρωπο σου. Το αυτονόητο είναι και μπορείς να το κάνεις χωρίς να το πεις. Παραδείγματα ανθρώπων έχουμε όλοι μας. Εγώ θα σου πω για γνωστό, ο οποίος ενώ έχει την καλύτερη μαγείρισσα του χωριού μου για γυναίκα και το ψυγείο του είναι πάντα γεμάτο, φροντίζει τις περισσότερες φορές να τρώει μαζί με την οικογένεια του σε μια ταβέρνα γιατί ο ιδιοκτήτης έχει 5 παιδιά και με το ζόρι πληρώνει το ΤΕΒΕ του. Ξέρει πως αν σταματήσει ο άλλος το ΤΕΒΕ τα παιδιά του δεν θα έχουν γιατρό. Δηλαδή ότι έκανε και το Μέτωπο με τα Μεταλλεία : ΠΡΟΛΗΨΗ.

   Και δεν χρειάζεται ν ακούτε τον κάθε κακοπροαίρετο. Ούτε καινούργιος φορέας έπρεπε να δημιουργηθεί. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε πως το Μέτωπο απαρτίζετε και από ανθρώπους των τριών άλλων φορέων που συνυπογράφουν την ανακοίνωση. Οπότε οι υπόλοιποι τρείς έφταναν.

   Δε θα επανέλθω. Ο λόγος που σχολίασα ήταν γιατί σε σκεπτόμενους ανθρώπους που εκτιμώ δεν έκατσε καλά το όλο θέμα και το σχολίασαν αρνητικά. Και αυτούς τους χρειαζόμαστε για τον αγώνα. Δεν χρειάζεται να τους απογοητεύουμε. Επίσης τις ευχές για καλούς αγώνες τις έδωσα σε όλους ΜΑΣ.

Σχολιάστε