My Twitter Feed

8 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Παρέμβαση Δ. Αγαθόπουλου για τα γενόσημα

Δημητρης Αγαθόπουλος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Παρέμβαση στο καυτό θέμα τη ξαφνικής ενεργοποίησης στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της τιμής αναφοράς σε όλες τις δραστικές ουσίες (γενόσημα φάρμακα), έκανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς και μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου ΦΣ, Δημήτρης Αγαθόπουλος. Ήδη, με βάση την εν λόγω παρέμβαση κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Κάνοντας λόγο για “πρωτοφανή αυθαιρεσία” και για “βαρέλι χωρίς πάτο”, ο κ. Αγαθόπουλος τονίζει:

Το βράδυ της 29-09-12 γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αυθαιρεσίας από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ με αποτέλεσμα τα φαρμακεία όλης της χώρας να μην ξέρουν πως να συμπεριφερθούν απέναντι στους ασφαλισμένους και πως θα εντάξουν τις συνταγές του τελευταίου τριήμερου του Σεπτέμβρη στα προγράμματά τους.
Η αυθαιρεσία αφορά την ξαφνική ενεργοποίηση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της τιμής αναφοράς σε όλες τις δραστικές ουσίες.

– Αν είναι δυνατόν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση να ενεργοποιείται το σύστημα τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη.
– Αν είναι δυνατόν η ΗΔΙΚΑ να ενεργοποιεί πρόωρα το σύστημα ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ η οποία ορίζει ότι η έναρξη εφαρμογής είναι στις 1-10-12.
– Αν είναι δυνατό ο ΕΟΠΥΥ να μην έχει ενημερώσει τουλάχιστον 10 μέρες πριν για τις συγκεκριμένες αλλαγές.
– Αν είναι δυνατόν να μην έχουν ειδοποιηθεί προηγουμένως και ενημερωθεί για τις τιμές οι εταιρείες με τα προγράμματα διαχείρησης φαρμακείων.
– Αν είναι δυνατόν παραπλανητικά να εξαγγέλλεται η υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής και να αποκρύπτεται σκοπίμως ότι η επιλογή του γιατρού θα είναι δεσμευτική με την εμπορική ονομασία και θα συνεχίσει το πανηγύρι της διαπλοκής.
– Αν είναι δυνατόν να μην γίνεται αντιληπτό ότι με τέτοιου είδους ρυθμίσεις στραγγαλίζεται η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ότι θα γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων με εκατοντάδες γενόσημα ίδιας δραστικής ουσίας. Αυτό πως λέγεται σπατάλη ή εξορθολογισμός των δαπανών υγείας.
– Αν είναι δυνατό ενώ ήταν ενήμερα μέλη της διοίκησης του ΠΦΣ να μην έχουν διαμαρτυρηθεί και να μην έχουν ενημερώσει τουλάχιστον τα μέλη του Δ.Σ.
– Αν είναι δυνατόν ενώ επίκειται περαιτέρω μείωση ποσοστού Κέρδους κάτω του 15% εμε’ις να λιβανίζουμε τις κυβερνητικές επιλογές.
– Αν είναι δυνατόν να μην δίνεται πίστωση χρόνου για την εξάντληση του στοκ των φαρμακείων, στην επικείμενη μείωση τιμών.
– Αν είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνταν την κοινωνική αλληλεγγύη στην διάρκεια των κινητοποιήσεων τώρα τεχνηέντως να επιχαίρουν με την δραστική αύξηση της δαπάνης των ασφαλισμένων, λόγω τιμής αναφοράς, σε επίπεδα του 50-60%.

Οι μέθοδοι των αυθαιρεσιών, των απειλών, των εκβιασμών, των απεργοσπασιών, των πραξικοπημάτων, των αιφνιδιασμών όταν αρχίζουν να γίνονται καθημερινότητα τότε δεν έχουν τελειωμό. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση και οι ευθύνες είναι πολύ συγκεκριμένες. Έτσι όπως πάμε το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σταματήστε τα παιχνίδια στις πλάτες των φαρμακοποιών, αυτούς που εδώ και καιρό σηκώνουν το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης και η μόνη ανταμοιβή τους είναι ο χλευασμός και ο εμπαιγμός.

Σχολιάστε