My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση για το παραμεθόριων

Την άμεση παρέμβαση όλων των θεσμικών φορέων, έτσι ώστε να εκδοθεί θετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα του παραμεθόριου, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Κιλκίς – Παιονίας.

plasta-xrimata-001Στη δε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος δηλώνει ότι “σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι εργαζόμενοι όλων των νομών που εμπλέκονται  θα ενεργήσουν δραστικά με όσα μέσα τους δίνει ο Νόμος”.

Η ανακοίνωση:

“Ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2015,  ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων όλων των περιοχών Κιλκίς, Πέλλας, Σέρρες και Δράμα, κατά της Κυβέρνησης που επιθυμεί να τις αποχαρακτηρίσει από παραμεθόριες περιοχές.

Επειδή προφανώς η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταργήσει τα επιδόματα όπως το Επίδομα Απομακρυσμένων- Παραμεθόριων Περιοχών καθώς και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς όμως να λάβει  υπόψη  ότι ο αποχαρακτηρισμός των περιοχών αυτών ως παραμεθόριος , θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την ήδη χρεοκοπημένη τοπική οικονομία, αφού θα φτωχοποιήσει χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά συγχρόνως θα αποτελέσει και τροχοπέδη στην προσπάθεια στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών των νομών , που κυριολεκτικά λειτουργούν χάρη στην καθημερινή κατάθεση ψυχής των εργαζομένων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως παραμεθόριος θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είναι και άλλα χαρακτηριστικά όπως π.χ. η πραγματική δυνατότητα πρόσβασης από και προς αυτή, οι ιδιαίτερα αντίξοες κλιματικές συνθήκες , η γενικότερη αναπτυξιακή υστέρηση των νομών μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία και σε τελική ανάλυση η σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου πραγματική ανάγκη ενίσχυσης και παροχής κινήτρων, με σκοπό τόσο την βελτίωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος όσο, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, την προσέλκυση ενδιαφέροντος προκειμένου (δημόσιοι) κυρίως υπάλληλοι να εγκατασταθούν σε έναν νομό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να στελεχώσουν επαρκώς, επαξίως και αποτελεσματικώς την δημόσια διοίκηση της περιοχής, ζητήματα που αγνοήθηκαν παντελώς στην προηγούμενη απόφαση .

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και ότι σήμερα, ειδικά στον Ν.Κιλκίς, υπάρχουν στα σύνορά μας εγκλωβισμένοι 25.000 πρόσφυγες, πώς είναι δυνατόν να παύει να χαρακτηρίζεται ως  παραμεθόριος ο Νομός μας;

Μήπως ανοικτά, αμφισβητούνται τα σύνορά μας;

Ζητούμε άμεσα , την παρέμβαση όλων των θεσμικών φορέων, έτσι ώστε, έως στις 31 Μαρτίου 2016 που είναι να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αυτή να είναι θετική για τον Νομό μας και να είναι μία πάγια νομοθετική ρύθμιση και όχι τρίμηνης διάρκειας.

Σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι εργαζόμενοι όλων των Νομών που εμπλέκονται,  θα ενεργήσουν δραστικά με όσα μέσα τους δίνει ο Νόμος.”

Σχολιάστε