My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παράσταση με “μισοφέγγαρο” στη Τέχνη

H ΤΕΧΝΗ καλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την παράσταση “Το μισοφέγγαρο” από την ομάδα κουκλοθέατρου, μουσικής και αφήγησης “Άρες μάρες”, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.30 στην Τέχνη.

Μια παράσταση με κούκλες, αφήγηση, διαδραστικά μέρη, ζωντανή μουσική και τραγούδι. Μέσα από τη μικρή ιστορία του Μισοφέγγαρου, μιλάμε για την ένταξη, για τα συναισθήματα και την αναγκαιότητα της αναγνώρισης και της αποδοχής τους. Οι ήρωες μας, περνούν από το ρεαλιστικό στο μαγικό και αντίστροφα και τελικά βλέπουν τη λύπη σαν ένα πέρασμα για τη χαρά.

«Ένα νεαρό άλογο, είναι λυπημένο γιατί αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη μητέρα και τους οικείους του, ώστε να ζήσει στη φάρμα ενός καλού αγρότη που το πήρε κοντά του. Η νέα του παρέα, τα υπόλοιπα ζώα του αγροκτήματος, θα προσπαθήσουν να το καλωσορίσουν με τον τρόπο τους».

  • Κείμενα, Μουσική, Κατασκευή κούκλας: Μαργαρίτα Λιτητάρη
  • Κατασκευή και ένδυση κούκλας, κοστούμια: Δήμητρα Λιτητάρη
  • Σκηνικά: Trebanal Creative
  • Παίζουν – ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Λιτητάρη (εμψύχωση κούκλας, κιθάρα, λαούτο, τραγούδι) και Δωροθέα Μιχαήλ (εμψύχωση κούκλας, αφηγήσεις, μελόντικα, κρουστά, τραγούδι)
  • Για παιδιά 3-10 ετών .
  • Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά

Οι “Άρες Μάρες” είναι μια νέα ομάδα κουκλοθεάτρου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από τη Μαργαρίτα και τη Δήμητρα Λιτητάρη, το καλοκαίρι του 2017 στον Άσπρο Κιλκίς, εκεί όπου η ομάδα κατασκευάζει τις κούκλες και τα κοστούμια της. Οι παραστάσεις εκτός από κουκλοθέατρο, περιλαμβάνουν μουσικά μέρη, τραγούδια και αφηγήσεις. Οι θεματικές που επιλέγει επιχειρούν να προσεγγίσουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, που φτάνουν στους μικρούς θεατές μέσα από απλές, κωμικές ιστορίες.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων ίσως απαιτηθεί προεγγραφή. Οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσων κάνουν κράτηση. Επειδή όμως στην Τέχνη, πάντα θέλουμε να σας προσφέρουμε κάτι παραπάνω, ετοιμάζουμε και δωράκι έκπληξη για τους φίλους που θα μας επισκεφθούν.

Σχολιάστε