My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Παράδειγμα, το ιατρείο Σκρά

Το Αγροτικό Ιατρείο Σκρα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα εθελοντισμού, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, σε ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

“Την Δευτέρα 29 Απριλίου παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου του Σκρα. Θέλουμε να συγχαρούμε τη δραστήρια διοίκηση και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Σκρα για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη αυτού του έργου .

Ανέδειξαν στην πράξη την σπουδαιότητα του εθελοντισμού , ενός θεσμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Θεσμού που στοχεύει στο συλλογικό όφελος και στη συμμετοχή στα κοινά. Στην εποχή μας ο εθελοντισμός μπορεί να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και η οικονομική κρίση.

Για την δημοτική μας παράταξη ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος ή αυτό που ονομάζουμε, μια «καλή πράξη». Είναι μια πολυμορφική διαδικασία που επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Είναι στάση ζωής και αφορά όλους μας.

Μπορεί μια εθελοντική δράση να στοχεύει στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αλλά πολλές φορές αντιμετωπίζει και τα αίτια που το δημιούργησαν.

Ο εθελοντισμός είναι ο δρόμος μέσω του οποίου ο ενεργός δημότης ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, προσφέροντας ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπο και στο τόπο.

Για εμάς ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας δρόμος, είναι ο μονόδρομος που οδηγεί στον δήμο του «Ενεργού Δημότη», που οδηγεί στην Παιονία της συμμετοχής και της συνεργασίας.”

Σχολιάστε