My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανεργία: Ο εφιάλτης συνεχίζεται!

Σαρώνει η ανεργία στο νομό Κιλκίς και σ` όλη τη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον “χάρτη της ανεργίας” που παρουσίασαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων χθες Τρίτη, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης εν όψει της διαδήλωσης την 5η Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

A man enters an office of Labor Force Employment Organization, with graffiti under the logo of OAED reading ''Snow or rain the jobless are always hungry'', in Athens, Thursday, March 1, 2012. Europe's leaders travel to Brussels Thursday, hoping to chart the continent's way back to growth as figures showing unemployment in the 17-country eurozone spiking to its highest level since the euro was established in 1999.(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Όπως τόνισαν οι πρόεδροι, η ανεργία στην Βόρεια Ελλάδα καλπάζει και σε συνδυασμό με την μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής περιφέρειας. Στα βασικά προβλήματα επίσης, στγκαταλέγεται η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Κοινή συνισταμένη όλων των προέδρων των εργατικών κέντρων είναι η εκτίμηση πως τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας ξεπερνούν κατά πολύ τα επίσημα της ΕΛΣΤΑΤ για τουλάχιστον 8 μονάδες, κυρίως λόγω της άρνησης των ανέργων να συμμετάσχουν σε έρευνες, αλλά και των προϋποθέσεων που θέτει η στατιστική υπηρεσία και που αποκλείουν όσους εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα, όσους συμμετέχουν σε πεντάμηνα προγράμματα αλλά και όσους διατηρούν μπλοκάκι χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχουν για ολόκληρους μήνες καμία αμοιβή.

Ενδεικτικά, η εκτίμηση για την Πέλλα είναι πως η ανεργία ξεπερνά το 40%, για την Δράμα το 50% με επίσημο ποσοστό το 35%, στην Κατερίνη ένας στους δύο εκτιμάται πως είναι άνεργος, ενώ στην Ημαθία τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ποσοστό 27% με το Εργατικό Κέντρο της περιοχής να εκτιμά πως το ποσοστό αγγίζει το 35%. Ανάλογα υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στο νομό Κιλκίς, ενώ τα χαμηλότερα παρατηρούνται σ` αυτόν της Χαλκιδικής.

 

Σχολιάστε