My Twitter Feed

9 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Πανελλήνιο βραβείο για το 2ο Γυμνάσιο

Tο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς βραβεύτηκε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου», που διοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το  Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

tsavdaridou-xara

Η Χαρά Τσαβδαρίδου

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε με την εργασία της μαθήτριας της Γ Γυμνασίου, Χαράς Τσαβδαρίδου, υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού, Κ. Ντίνου.

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και  με ζωντανή συνέντευξη της ιατρού και προέδρου της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς, Κ. Πάγκου, η οποία είναι απόφοιτος του εξατάξιου Γυμνασίου. Γι αυτό και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την πολύτιμη βοήθειά της.

Το σχολείο απέσπασε το Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας, το οποίο παρέλαβε η Χαρά Τσαβδαρίδου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νηπιαγωγεία με εικαστικές εκθέσεις αλλά και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με ταινίες μικρού μήκους. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου 2015 .

Στην έναρξη της τελετής βράβευσης έγινε παρουσίαση του αφιερώματος για τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, όπως το  Ζωγράφειο και το σχολείο της Βλάγκας. Προηγήθηκε η βράβευση των  Νηπιαγωγείων από την  αγαπημένη όλων των παιδιών, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Μαρί Κυριακού.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε  στο 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και στο νηπιαγωγείο  Κερασιάς Πέλλας.

Έπειτα, ακολούθησαν τα Λύκεια. Το πρώτο βραβείο έλαβαν το 3ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, το 2ο ΓΕΛ  Πύργου Ηλείας, τα Εκκλησιαστικά Σχολεία Βελλάς, Ιωαννίνων και Πατρών καθώς και το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Καλλιθέας και το 1ο ΕΠΑΛ Άργους.

Επιτροπή ΚρίσηςΜετά από τα Λύκεια απονεμήθηκαν τα βραβεία στα Γυμνάσια που διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο δόθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας.

Και η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των δημοτικών σχολείων. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας και στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν από μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος και της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης,  η τέως υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού –Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και  συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά  καθώς και άλλα εξίσου  σημαντικά πρόσωπα.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, συγκαταλέγεται στα σχολεία που διακρίθηκαν. Συμμετείχε με την εργασία της μαθήτριας της Γ Γυμνασίου, Χαράς Τσαβδαρίδου, υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού, κύριου Κ. Ντίνου. Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό  καθώς και  με ζωντανή συνέντευξη της ιατρού και προέδρου της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς, κύριας Κ. Πάγκου, η οποία είναι απόφοιτος του εξατάξιου  Γυμνασίου. Γι αυτό και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την πολύτιμη βοήθειά της. Το σχολείο μας απέσπασε το Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας , το οποίο παρέλαβε η μαθήτρια, Τσαβδαρίδου Χαρά, εκπροσωπώντας το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό μάθαμε  την ιστορία σχολείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το κάθε σχολείο μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργικότητας, πρόβαλε την   ιστορία του, την ιστορία του τόπου του, προκαλώντας  συγκίνηση και θαυμασμό σε όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ. (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/), ενώ όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έλαβαν μέρος, θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Σχολιάστε