My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

ΠΑΜΕ μ`εργαζόμενους ΚΑΡΙΝΑ

Το ενδεχόμενο να κλείσει το γνωστό εργοστάσιο  στη Νέα Σάντα, του οποίου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τρεις περίπου μήνες, αναδεικνύει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κιλκίς, μέλη της οποίας επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους χθες Δευτέρα 6 Απρίλη, με σκοπό να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, καθώς και να συμβάλουν στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα τους.

karina-001Η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα, δηλώνοντας ότι “θα παραμείνει στο πλευρό των εργατών της ΚΑΡΙΝΑ  που διεκδικούν το δίκιο τους, αλλά και στο πλευρό όλων των εργατών του νομού που μένουν απλήρωτοι, που δουλεύουν τζάμπα υπερωρίες, που απολύθηκαν παλαιότερα και πρόσφατα, που βιώνουν την εντατικοποίηση της εργασίας κτλ”, και καλώντας τους να οργανώσουν την πάλη τους, να αγωνιστούν για την αναπλήρωση όλων των απωλειών στο εισόδημά τους τα τελευταία χρόνια, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους μέσα από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι-συναδέλφισσες  εργαζόμενοι της ΚΑΡΙΝΑ

Η εργοδοσία της επιχείρησης χρησιμοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που νομοθέτησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, για ακόμα φθηνότερη τιμή της εργατικής δύναμης και για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία της επιχείρησης, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, συνεχίζει να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτά δεν σας καταβάλει τα δεδουλευμένα, προσφεύγοντας στον πτωχευτικό νόμο του άρθρου 99 για να μην έχετε το δικαίωμα να τα διεκδικήσετε.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν άλλα το νομικό οπλοστάσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν αγγίζεται. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πείραξε ούτε έναν αντεργατικό νόμο. Συνεχίζουν να είναι εδώ η απλήρωτη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα, η μείωση των μέτρων ασφάλειας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της εργασίας κ.ά. μαζί με τη φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης, της παιδείας. Και όλα αυτά παραμένουν, γιατί μόνο έτσι το ντόπιο κεφάλαιο μπορεί να πετυχαίνει συνεχή αύξηση της κερδοφορίας και να παραμένει ανταγωνιστικό.

Αυτή η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι η μόνη επιλογή που έχει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει κι άλλος δρόμος! Ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος των λαϊκών αναγκών. Η δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα βρίσκεται στα χέρια μας, αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά, οργανώνοντας την πάλη μας μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας που από την πρώτη στιγμή του προβλήματος βρέθηκε κοντά σας.»

 

 

 

Σχολιάστε