My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΠΑΜΕ: Για τη μεταφορά μαθητών

Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, ζητά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή το πρόβλημα με τους 12 μαθητές του Ομαλού και του Πενταλόφου, οι οποίοι δεν μεταφέρονται στο σχολείο τους.

Θεωρώντας ότι οι γονείς, οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών, η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Η περίπτωση των μαθητών από τα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφο, για τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στο σχολείο, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το συνολικότερο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων στην τοπική διοίκηση, γιατί αποδέχονται επί της ουσίας τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στους ΟΤΑ χωρίς μάλιστα την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Αποδέχονται την αυτονομία της σχολικής μονάδας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Οι ευθύνες βαραίνουν και όσους υπόσχονταν ότι με την αποκέντρωση της εκπαίδευσης, τον «Καλλικράτη» και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη ζωή γονιών και μαθητών.

Αυτό είναι το σχολείο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όπου τη μόρφωση των παιδιών την πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.

Είναι ανάγκη άμεσα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να δώσουν λύση, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών και χωρίς να χαθεί άλλη μέρα που τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο.

Συνολικά οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί:

  • Να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών, ώστε κάθε χρονιά και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.
  • Να παλέψουν για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης, να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και για τις σύγχρονες ανάγκες μας, συμμετέχοντας και στην Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη.”

Σχολιάστε