My Twitter Feed

24 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Βολές κατά ΔΣ Εργαζομένων -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση Μηνά για το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΠΑΜΕ: Απεργιακές συγκεντρώσεις

Δυο συγκεντρώσεις πραγματοποιεί στο νομό Κιλκίς το ΠΑΜΕ επ` ευκαιρία της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 19 – 20 Μάρτη. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 19 Μάρτη, στις 10:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, ενώ αύριο Πέμπτη 20 Μάρτη, θα γίνει ανάλογη στο Πολύκαστρο, στις 10:30 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία.

pame-kilkisΣε ανακοίνωση με τίτλο «Απαντάμε με αγώνα διαρκείας», το ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τώρα, που υλοποιούνται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός των ανέργων συνεχώς μεγαλώνει σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα που η βαρβαρότητα έχει χτυπήσει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας και πιο αποφασιστικά να δώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχει η 48ωρη απεργία στο δημόσιο στις 19 και 20 Μάρτη.

Είναι ώρα να ανασυνταχθούμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου, που για να βγει από την κρίση αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, με κίνημα που θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και πλουτοκρατία προχωρούν συστηματικά τα αντεργατικά τους μέτρα, που πλήττουν τη ζωή μας συνολικά. Ταυτόχρονα μοιράζουν υποσχέσεις και αυταπάτες.

Θα μοιράσουν λένε μέρος από το πρωτογενές τους πλεόνασμα. Δεν λένε όμως ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φτιάχτηκε από το αίμα, τον ιδρώτα και τα χαράτσια του λαού.

Λένε οι προσπάθειες του λαού έφεραν αποτέλεσμα. Φτάνουμε στο τέλος του μνημονίου, θα βγούμε στις αγορές. Κρύβουν ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ τελειώνει, αλλά τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και των κεφαλαιοκρατών, που έχουν συμφωνηθεί για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν. Φέρνουν νέες μειώσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κατάργηση τριετιών, μείωση κατώτερων μισθών κλπ), απελευθέρωση απολύσεων, νέες διαθεσιμότητες, νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, νέα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία με μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, απαγόρευση της απεργίας κλπ.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όσο την εξουσία και τον πλούτο του τόπου τον έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο οι εργαζόμενοι αφήνουν τη ζωή τους σε σωτήρες νέους ή παλιούς με νέο κουστούμι.

Νέα μέτρα θα έρχονται όσο ο λαός αποδέχεται να πληρώνει το χρέος των καπιταλιστών, είτε ολόκληρο όπως λέει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, είτε μέρος του, το «επαχθές» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απολύσεις και διαθεσιμότητες θα έχουμε όσο οι εργαζόμενοι αποδεχόμαστε ότι αποτελούμε «κόστος», όσο επιτρέπουμε στη κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου να αντικαθίστανται οι σταθερές θέσεις εργασίας από ελαστικές, οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε «ωφελούμενους», όσο δεν ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ λέει ότι είναι ενάντια στις απολύσεις, συμφωνεί με τις «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», δηλαδή τα κακοπληρωμένα προγράμματα, που προωθεί η ΕΕ για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όλοι και Όλες στην απεργία. Όλοι στους Δρόμους, Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας, Λαϊκή Αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».

Σχολιάστε