My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ στο 2ο Γυμνάσιο

Το πρόγραμμα ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ εντάσσεται στις δραστηριότητες κοινωνικοποίησης και πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που διοργανώνουν από κοινού, το σχολείο με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, διήρκησε όλη τη σχολική χρονιά με συχνότητα μία φορά το μήνα.

Οι συμμετέχοντες προπονήθηκαν στο παραολυμπιακό άθλημα Boccia και στο μπάσκετ. Σε όλο αυτό το διάστημα ωφελούμενοι του Κέντρου και μαθητές του 2ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να  συν- προπονηθούν, να συν-υπάρξουν, να γνωριστούν , να αποκτήσουν κοινά ενδιαφέροντα να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό, και έχοντας ως μέσο το boccia, αντιλήφθηκαν τη διαφορά της αναπηρίας, την ισότητα που απορρέει ακριβώς από αυτή τη συνύπαρξη κάτι που αποτελεί τον κύριο στόχο του ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. Ήταν συγκινητική η ωριμότητα και η δεκτικότητα των μαθητών που συμμετείχαν, δημιουργώντας ένα φιλικό και άκρως λειτουργικό  περιβάλλον για τους ωφελούμενους του Κέντρου.

Στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των αθλητικών επιδείξεων,  να παρουσιάσουν το παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA. Η όμορφη εκδήλωση, περιλάμβανε αγώνα μπάσκετ και ποδόσφαιρο, όπως και επίδειξη παραδοσιακών χορών. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου πρόσφερε ένα όμορφο λουλούδι σε κάθε ωφελούμενο και εμείς ανταποδώσαμε με ένα χειροποίητο στεφάνι, δημιουργία των ωφελούμενων που απασχολούνται στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές, το διευθυντή  Αραμπατζή Ευάγγελο, τους υποδιευθυντές του σχολείου και ειδικά τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κύριο Παπαδόπουλο Σάκη, για τον πολιτισμό που προσφέρουν.

Η δράση ΠΑΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σχολιάστε