My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Παιονία: Κοινωνική πολιτική του δήμου

Ημερίδα για τη κοινωνική πολιτική του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Κώστα Σιωνίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που προσφέρουν προς τους πολίτες οι δομές του δήμου.

Ενδεικτικά, ανέφερε τις δράσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, του Κέντρου Κοινότητας, του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», και του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου, το οποίο παρασκευάζει και διανέμει συσσίτιο σε άπορους συνανθρώπους μας).

Στην συνέχεια η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, Έλενα Λιακοπούλου, παρουσίασε το έργο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας.

Απευθυνόμενη στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της Αστυνομίας ζήτησε την συνεργασία τους με τις δομές του δήμου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό δίκτυο “με κύριο στόχο τη φροντίδα στον άνθρωπο”.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, Μαρίνα Ατσιόβα, ψυχολόγος και Ευθυμία Λαχανοπούλου, κοινωνική λειτουργός, παρουσίασαν το παραχθέν μέχρι σήμερα έργο του Κέντρου και ανέλυσαν τις προσφερόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Επίσης έγινε η 1η παρουσίαση σε δήμο της ΠΚΜ, του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», από τον συντονιστή του έργου Δημήτρη Ρωσσάκη, ο οποίος ανέλυσε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους κατοίκους της Περιφέρειας και τόνισε ότι αυτό έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους, και την ασφαλή τους γήρανση.

Τέλος, το στέλεχος του Περιφερειακού Τμήματος Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Στέλλα Γιαννακοπούλου, παρουσίασε το έργο του Παραρτήματος και ζήτησε την συνεργασία των φορέων μαζί του καθώς και ηθική και οικονομική στήριξη του έργου του.

Από δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας

Σχολιάστε