My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κεντρική εκδήλωση της ΛΑΣΥ στο Κιλκίς -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΔΣ Παιονίας στις 26 Σεπτεμβρίου -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδείες Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΒΕ: Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ -

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλα προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα προβλήματα του ΓΝΚ στη Βουλή -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδεία Μυλόπουλου σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Παιονία: Βοήθεια από παντού

Με το προσφυγικό να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο, του επισκόπου της Ορθόδοξης και Κοπτικής Εκκλησίας και του επισκόπου της Εκκλησίας της Αγγλίας, καθώς και του επισκόπου της Ουαλίας, όπως και διοικητικών στελεχών της εκκλησιαστικής ένωσης Αγγλίας και Ιρλανδίας CTBI (Churches together in Britain and Ireland).

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ειδομένη και για τις δράσεις που έχουν αναλάβει οι δημοτικές υπηρεσίες στην περιοχή, από τον δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη, ο οποίος τόνισε πως “η Παιονία, αν και έχει γίνει γνωστή ευρέως το τελευταίο διάστημα λόγω της μετανάστευσης, είναι ένας προορισμός με μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη και τουριστική προοπτική”.

Από την πλευρά τους οι Βρετανοί εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν πως έχοντας μια πλήρη εικόνα της κατάστασης μέσω αυτής της επίσκεψης, θα παράσχουν αποτελεσματικότερη βοήθεια στους πρόσφυγες. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι ενώσεις Χριστιανικών Εκκλησιών της χώρας τους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και σύντομα θα ανταποκριθούν εμπράκτως.

Αργότερα, ο κ. Γκουντενούδης δέχθηκε την επίσκεψη του δημάρχου Καλαμαρίας κ. Μπακογλίδη,  και αυτού της Αλμωπίας κ. Μπίνου, τους οποίους ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράστασή τους με τρόφιμα και εξοπλισμό, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος κι από την αμέριστη συμπαράσταση δήμων και φορέων της Μακεδονίας.

Οι δύο ήμαρχοι από την πλευρά τους, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί την Ειδομένη, δεσμεύθηκαν να είναι δίπλα στην Παιονία και τους ανθρώπους της, που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να συνδράμουν με στόχο τη διευκόλυνση των προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε