My Twitter Feed

5 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήρια Βεργίδη σε Κιλκισιακό -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ – Κιλκισιακός σημειώσατε… -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική εκδήλωση με αισιοδοξία -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία -

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μαστογράφος άνευ μαστογραφιών -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Ελευθέρια Στίβου στο Στάδιο Κιλκίς -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Παιδικές παραστάσεις σε οικισμούς

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες, με την οποία έκανε δυναμική πρεμιέρα το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, θα απολαύσουν οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του θεάτρου σε τρεις οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Χέρσου.

Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ανεβάζει τους ‘’Κιτρινομπελάδες’’ την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στην Κορομηλιά, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Χέρσο και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Ηλιόλουστο.

Οι θεατρικές παραστάσεις αρχίζουν στις 20:00.

Λίγα λόγια για τους Κιτρινομπελάδες

Ο Γκρου θέλει να κάνει την υπέρτατη εγκληματική πράξη, θέλει να κλέψει το φεγγάρι ώστε να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου. Για να τα καταφέρει όμως πρέπει να πάρει την συρρικνοακτίνα από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Βίκτωρα, ώστε με αυτήν να κάνει το φεγγάρι μια σταλιά. Υιοθετεί λοιπόν δύο κοριτσάκια από το ορφανοτροφείο, ώστε με την βοήθεια τους να μπουκάρει στο οχυρό του. Όμως σιγά-σιγά αρχίζει να αναπτύσσει για αυτά μια αγάπη και να μετατρέπεται σε στοργικό πατέρα. Φυσικά στο σχέδιο του συμμετέχουν τα άπειρα κίτρινα πλασματάκια που έχει στο εργαστήριο του, που πολλές φορές το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν την καταστροφή…

Το θεατρικό έργο σκηνοθετεί ο Στέργιος Μαδέρης

Ο ραφτάκος των λέξεων πάει σε Γαλλικό, Παντελεήμονα και Πεδινό

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και που θα τον βρούμε;

 ‘’Ο Ραφτάκος των λέξεων’’, το τρυφερό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, έρχεται κοντά μας για να αποκαλύψει τα θαυμάσια μυστικά της τέχνης του στα παιδιά!

Σε διασκευή της θεατρικής ομάδας ‘’Μικρός Βορράς’’, η sold out παράσταση που παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, θα παρουσιαστεί  την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο  Γαλλικό, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στον Παντελεήμονα και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Πεδινό με ώρα έναρξης των παραστάσεων στις 20:00.

Το θεατρικό εγχείρημα του ‘’Μικρού Βορρά’’ έχει καταφέρει να μιλήσει στις ψυχές των παιδιών με τον πιο ευαίσθητο τρόπο για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης, της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Η ιστορία του Ραφτάκου

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή, αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει… τις λέξεις!

Περνάει όμως ο καιρός, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις. Κάποτε στην πόλη, όμως, πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν!

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μιχαλάκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία Προκοπίου.

Σχολιάστε