My Twitter Feed

2 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σταθερά στα ύψη ο κορονοϊός -

Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος, 2020

«Πόλεμος εργαζόμενων/διοίκησης» -

Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος, 2020

Απάντηση γιατρών Παθολογικής -

Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος, 2020

Ζητούνται λάπτοπ και τάμπλετ! -

Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος, 2020

ΕΛΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας -

Τρίτη, 1 Δεκέμβριος, 2020

Κιλκίς: Διατακτικές σε 52 οικογένειες -

Τρίτη, 1 Δεκέμβριος, 2020

Δωρεάν Γρήγορα Τεστ στην Πλαγιά -

Τρίτη, 1 Δεκέμβριος, 2020

Παραμένουν τα κενά των εκπαιδευτικών -

Τρίτη, 1 Δεκέμβριος, 2020

Παζαρτζικλής vs Κυριακίδη!

Με θέμα τον ορισμό των ημερών για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής κατέθεσε επιστολή προς τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτριο Κυριακίδη, ο οποίος απάντησε με ανακοίνωσή του.

Η επιστολή Παζαρτζικλή:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Κάθε φορά, που ορίζεται συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ημέρα είτε πλησίον αργίας (όπως π.χ. η Δευτέρα 7.1.19, τ’ Αγιαννιού) είτε ταυτόχρονης διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων της πολιτικής κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου, είτε γενικώς ξεχωριστής για οποιαδήποτε αιτία παρατηρείται το φαινόμενο μη προσελεύσεως όλων των δημοτικών συμβούλων λόγω αντικειμενικών κωλυμάτων κάθε φορά και διαφορετικών συναδέλφων.

Που σημαίνει, ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής ημερομηνιών κατά τις οποίες θα είναι εφικτή η προσέλευση όλων των δημοτικών συμβούλων, με μοναδική βάσιμη αιτία μεμονωμένων απουσιών την ανωτέρα βία.

Αν η επιλογή μιας από τις προαναφερθείσες μη «βολικές» ημερομηνίες ήταν συγκυριακή δεν θα υφίστατο κανένα θέμα. Τελευταία, όμως, παρατηρείται, ότι ο ορισμός τέτοιων «άβολων» ημερομηνιών για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί… τον κανόνα που δημιουργεί ερωτηματικά για το πόσο «συμπτωματική» ή «τυχαία» είναι η σχετική επιλογή.

Εκφράζοντας την διαμαρτυρία μου γι’αυτό, σας ζητώ να μεριμνήσετε, ώστε στο εξής οι συνεδριάσεις να διεξάγονται σε ημερομηνίες «βολικές» για όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ώστε και να ελαχιστοποιηθούν ή να εξαλειφθούν οι απουσίες και να μην πλανώνται υπόνοιες περί σκοπιμοτήτων ως προς την επιλογή των ημερομηνιών.

Το ανωτέρω αίτημα διατυπώνω επικαλούμενος και την ευαισθησία σας ως προς την ισοτιμία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, την οποία επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και δεοντολογία.»

Η απάντηση Κυριακίδη:

Η σύγκληση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπαγορεύεται αυστηρά από κριτήρια που σχετίζονται με την άμεση λήψη αποφάσεων και τη δρομολόγηση – υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων.

Είναι απολύτως σεβαστή η θέση σας για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, ωστόσο η θεσμική μας αποστολή ως Δημοτικού Συμβουλίου και ως ξεχωριστών αυτοδιοικητικών μονάδων, ως δημοτικών συμβούλων, είναι να εκπροσωπούμε τους πολίτες και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους ανά πάσα στιγμή. Επομένως είναι αυτονόητο ότι η αναζήτηση.βολικών ημερομηνιών δε μπορεί να τεθεί στο πλαίσιο αναφοράς που ζητάτε.

Είναι σαφές ότι από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι την καθορισθείσα για τις 7 Ιανουαρίου 2019 η χρονική απόσταση είναι πολύ μικρή, οι λόγοι όμως που επιτάσσουν την πραγματοποίησή της κρίνονται κατεπείγοντες.

Στο θεματολόγιο της επικείμενης συνεδρίασης βρίσκεται η έγκριση του προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) θέμα το οποίο εάν δεν υπερψηφιστεί, στις 8 Ιανουαρίου θα νεκρώσει η λειτουργία της εν λόγω Επιχείρησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς, τη δυνατότητά της ΚΔΕΚ να εξυπηρετεί ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, τη μισθοδοσία του προσωπικού της και το εργασιακό μέλλον του.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεσθε τη σοβαρότητα της περίστασης για το επείγον της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Σχολιάστε