My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιος αιμοδότης ο Θ. Ζώτος!

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας (FIODS )με έδρα το Πριγκιπάτο του Μονακό, θα είναι ο Κιλκισιώτης φυσικοθεραπευτής Θεολόγος Ζώτος, ως υποψήφιος (αμισθί) για τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Η νέα διοίκηση θα προκύψει μετά από εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου 2023 στη Ρώμη της Ιταλίας, ανάμεσα σε 72 χώρες της Υφηλίου και 10 εκατομμυρίων μελών του Οργανισμού από τις πέντε Ηπείρους.

Πρόκειται σαφώς για μια υποψηφιότητα που όχι μόνο συνιστά σημαντική αναγνώριση στο πρόσωπό του και στην πολυετή πορεία του στον τομέα του εθελοντισμού, αλλά περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή για το νομό Κιλκίς.

Βιογραφικό του Έλληνα υποψηφίου

Ο Ζώτος Θεολόγος, γιός του Χρήστου και της Κυριακής κατάγεται από τη Μεγ. Βρύση Κιλκίς και είναι 38 ετών, έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Λαμίας με εξειδίκευση στην αποκατάσταση Καρδιοαναπνευστικών Παθήσεων και είναι ιδιοκτήτης Κέντρου Φυσικοθεραπείας από το 2010 έως και σήμερα.

Ομιλεί τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Σουηδικά και Ιταλικά).

Έχει τιμηθεί με το πρώτο κρατικό βραβείο “Έργων Διάκρισις” (με την Γεωργία – Χριστίνα Αναστασιάδου) και του έχουν απονεμηθεί δώδεκα τιμητικές πλακέτες για τη πολύτιμη προσφορά του στη κοινωνία και τον άνθρωπο.

Επί δώδεκα συναπτά έτη, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ως υπεύθυνος του τομέα αιμοδοσίας, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δουλεύοντας καθημερινά, σκληρά και εθελοντικά, έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες ανάγκες συμπολιτών (συγκεκριμένα 1843 ανάγκες βάσει των επίσημων καταγραφών) σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και αιμοπετάλια σε κάθε έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει.

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά από μία μακρά πορεία, είναι υποψήφιος (αμισθί) για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας με έδρα το Πριγκιπάτο του Μονακό.

Δήλωση

Για την υποψηφιότητά του, ο κ. Ζώτος αναφέρει σ δήλωσή του τα εξής:

“Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κ. Χρήστο Πρωτόπαπα για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου καθώς και τους συναδέλφους μου από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. που ενέκριναν ομόφωνα την υποψηφιότητά μου.

Υπόσχομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να πραγματοποιήσω μία ΗΧΗΡΗ Διεθνή εκπροσώπηση για την πατρίδα μας με αξιοπρέπεια, ευχόμενος να επιστρέψω στη χώρα μας με το δυνατότερο θετικό αποτέλεσμα.

Η σκέψη μου και η καρδιά μου θα βρίσκεται σε όλους εσάς!”

Σχολιάστε