My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Παίζουν… ανέμελα με τα κρούσματα

Συνεχίστηκαν το μπάχαλο και τα μαγειρέματα από ΕΟΔΥ και εργαστήριο του οποίου η επωνυμία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, τονίζει σε σημερινό της (Πέμπτη) δημοσίευμα η ΑΥΓΗ, με “χτύπημά” της στη πρώτη της σελίδα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας και της ηλεκτρονικής της έκδοσης έχει ως εξής:

Στο «δις εξαμαρτείν» υπέπεσε ο ΕΟΔΥ αναφορικά με τα ημερήσια κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς. Μετά τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, χωρίς καν μια διευκρίνιση ότι τα 94 αφορούσαν θετικά τεστ δεκαπενθημέρου που δεν δηλώθηκαν από ιδιωτικό εργαστήριο, την Τρίτη ανακοίνωσε άλλα 58. Όμως και αυτά δεν αντιστοιχούσαν σε αποτελέσματα του τελευταίου 24ώρου, αλλά περιλάμβαναν και τα θετικά τεστ που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα στο ίδιο ιδιωτικό εργαστήριο!

Ωστόσο χθες δεν έγινε γνωστό πόσα από τα 58 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αφορούσαν κρούσματα προηγούμενων ημερών και πόσα ήταν του τελευταίου 24ώρου. Σύμφωνα επίσης με τοπικά ΜΜΕ το εν λόγω εργαστήριο, του οποίου η επωνυμία παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό», προκειμένου να διαχειριστεί το αρχικό του λάθος, έσπασε στα δύο τα θετικά τεστ του δεκαπενθήμερου για να «πέσει στα μαλακά».

Έτσι σε δυο ημέρες ο νομός Κιλκίς εμφανίστηκε από τον ΕΟΔΥ να έχει 160 νέα κρούσματα, όταν στη χώρα οι αριθμοί έχουν καταρρεύσει! Έτσι η Π.Ε. Κιλκίς εμφανίστηκε με τεράστια έξαρση κρουσμάτων, αφού μέσα σε ένα διήμερο ανακοινώθηκαν 160 νέα κρούσματα, κάτι που δεν ισχύει.

Συγχρόνως όλες τις προηγούμενες ημέρες τα κρούσματα ήταν αρκετά περισσότερα απ’ όσα ανακοινώνονταν, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν όσοι και όσες βρέθηκαν θετικοί/κες στον SARS-Cov-2 ενημερώθηκαν εγκαίρως. Πάντως γιατρός του νοσοκομείου του Κιλκίς κατήγγειλε χθες ότι, ενώ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό προ δεκαπενθημέρου, μέχρι και χθες δεν εμφανιζόταν ως καταγεγραμμένο κρούσμα στην ΗΔΙΚΑ. Για ιχνηλατήσεις των επαφών των κρουσμάτων ούτε συζήτηση…

Φαινόμενα «κυβερνητικής ανεμελιάς»

Τα «φαινόμενα κυβερνητικής ‘ανεμελιάς’» με τα διαγνωστικά τεστ καυτηρίασε ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέργιος Καλπάκης. «Στην πιο κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας, με το συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να ανέρχεται σε 3.194, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων αδιανόητης προχειρότητας και ανεμελιάς από την κυβέρνηση της Ν.Δ.» σχολίασε για το μπάχαλο με τα τεστ στο Κιλκίς.

«Τη στιγμή που η ακριβής επιδημιολογική εικόνα είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει τα τεστ στους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά με αδρές αμοιβές» τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξει το αυτονόητο: μαζική συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του».

Σχολιάστε