My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πήγε η Συμέλα στο ΤΕΙ Κιλκίς

Στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΑΤΕΙ που εδρεύει στο Κιλκίς ταξίδεψε σήμερα η Συμέλα μας, η πορσελάνινη κούκλα την οποία ντύνουμε στο τμήμα Παραδοσιακής Χειροτεχνίας των Αργοναυτών με την γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία των Ελληνίδων του Ευξείνου Πόντου.

Την Συμέλα συνόδευσε η Γενική Γραμματέας των Αργοναυτών κα Λένα Σαββίδου ως υπεύθυνη του τμήματος και η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, κυρία Λένα Καλαμαρινού.

Καλεσμένοι οι Αργοναύτες τη καθηγήτριας της σχολής κυρίας Μορτάκης Φώφης, ανταποκριθήκαμε άμεσα και με χαρά στην ευκαιρία να έρθουμε κοντά στα νέα παιδιά που αύριο θα βρίσκονται στις επάλξεις του χώρου ένδυσης, με την κρυφή επιθυμία να τους δυναμώσουμε την αγάπη που έχουν για το παραδοσιακό ένδυμα μας.

Αρχικά έγινε μία παρουσίαση γνωριμίας των σπουδαστών με την ποντιακή φορεσιά και στη συνέχεια η κυρία Καλαμαρινού Λένα βοήθησε τις νεαρές σπουδάστριες να κόψουν και να ράψουν την πρώτη τους Ζουπούνα δίνοντας τους δικά της πατρόν και λεπτομερείς οδηγίες

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ΑΤΕΙ Κιλκίς και την κυρία Μορτάκη Φώφη για την ευγενική τους πρόσκληση που ομολογουμένως άνοιξε νέους δρόμους φιλίας. Επίσης θερμά ευχαριστεί την εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με ποντιακή παραδοσιακή φορεσιά κυρία Λένα Καλαμαρινού για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο ευαίσθητο αυτό τμήμα του συλλόγου μας.

Δελτίο τύπου από Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”

Σχολιάστε