My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Πήγαν για διαρροή της ΔΕΗ κι έφυγαν με χρυσό!

* Ζευγάρι ηλικιωμένων έπεσε θύμα απατεώνων σε οικισμό της Παιονίας.

Η ιστορία είναι μια απ` τις πολλές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και στο νομό μας: Ζευγάρι ηλικιωμένων έπεσε θύμα απάτης από δυό άγνωστους, σε οικισμό της Παιονίας.

Οι άγνωστοι εμφανίστηκαν σαν τεχνικοί της ΔΕΗ, που θα `πρεπε να εντοπίσουν μια δήθεν διαρροή νερού στο σπίτι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το “φούσκωμα” των λογαριασμών του ζεύγους! Πράγμα, το οποίο δέχτηκαν με χαρά οι δυό ηλικιωμένοι, καθότι πίστεψαν ότι στο μέλλον θα πλήρωναν μικρότερους λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Έλα, όμως, που οι δυο απατεώνες άρχισαν να ψάχνουν για χρυσαφικά κι όχι για διαρροή! Εφοδιασμένοι με σχετικό μηχάνημα εντοπισμού, δεν άργησαν να βρουν κρυμμένες λίρες και χρυσά κοσμήματα, τα οποία φυσικά αφαίρεσαν μ` επιμέλεια και αφού διαβεβαίωσαν το ανύποπτο ζευγάρι ότι η διαρροή επισκευάστηκε, εξαφανίστηκαν εν ρυπή οφθαλμού.

Η αύξηση παρόμοιων περιστατικών έκανε την Αστυνομία να εκδώσει συμβουλευτικές οδηγίες για προφυλάξεις, κυρίως από ομάδες πολιτών (ηλικιωμένοι, ασθενείς κα) που αποτελούν εύκολο στόχο για απατεώνες.

Σχετική με το ανωτέρω συμβάν είναι και η παρακάτω είδηση, όπως δημοσιεύεται σήμερα στο newsit.gr:

Δύο άνδρες ηλικίας 52 και 50 ετών συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία με την κατηγορία ότι εξαπατούσαν και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους.Οι δράστες προφασίζονταν πως ήταν γνωστοί συγγενικών προσώπων των θυμάτων, ενώ στην απάτη συμμετείχε και ένας 27χρονος συνεργός τους που αναζητείται.

Οι δράστες φέρονται να ευθύνονται για συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες απέσπασαν 23.000 ευρώ στο διάστημα από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τη σύλληψη τους,.

Συγκεκριμένα, η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να αποσπάσουν χρήματα από 73χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου, εμφανιζόμενοι ως γνωστοί του γιού της και ζητώντας της λεφτά για τη δήθεν απλήρωτη ασφάλεια του αυτοκινήτου του.

Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία που τους αναζήτησε και τους εντόπισε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Το Ι.Χ. και το ποσό των 2.745 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απάτη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σχολιάστε