My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πέρα από το πολιτικό κόστος

Της Άντας Ψαρρά.


Πυκνώνουν συνεχώς τα σύννεφα και ως προς το ποιόν κάποιων εκλεκτών της αυλής του πρωθυπουργού. Πρώην συμμαθητές, κολλητοί, σύμβουλοι, κυβερνητικοί παράγοντες, αθλητικοί παράγοντες αλλά ακόμα και «εκλεκτοί» φίλοι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις διαπλοκής κ.λπ. εμφανίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να έχουν σχέση με απεχθή αδικήματα σε βάρος ανηλίκων.

Υπάρχουν δε μεταξύ αυτών περιπτώσεις για τις οποίες είναι αδύνατον να μην έχει ακούσει και να μη γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάθε μέρα οι πολίτες μέσα στη γενική αδιαφορία τους -εκτός κι αν κάτι αφορά το δικό τους παιδί- βομβαρδίζονται με νέες καταγγελίες θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Τα ονόματα, όσο κι αν γίνονται τερατώδεις προσπάθειες συγκάλυψης, συνεχώς βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Τα γενναία χορηγημένα ΜΜΕ μπορεί να καλύπτουν όλες τις αστοχίες και τις ακρότητες της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν στις «ροζ» αποκαλύψεις που τόσο πολύ ελκύουν τους τηλεθεατές/ακροατές/αναγνώστες τους. Κι αν ο χαρακτηρισμός «ροζ» είναι απολύτως απαράδεκτος όταν μιλάμε για σεξουαλικά εγκλήματα, δυστυχώς είναι αναγκαίος για να γίνει κατανοητή η αιτία για τη δίψα των ΜΜΕ να αποκαλύπτουν αυτές τις τραγικές περιπτώσεις.

Τα κοινωνικά δίκτυα βοούν και στην Ελλάδα χάρη στο κίνημα Me too και τα στόματα ανοίγουν. Προφανέστατα ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή σχέση και ελπίζουμε ότι και ο ίδιος θα αισθάνεται απέχθεια σε κάθε ανάλογη συμπεριφορά, όμως δεν μπορεί, ειδικά σε αυτό το θέμα, να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό κόστος. Οι ανήλικοι ή πλέον ενήλικοι που βίωσαν τέτοιους εφιάλτες από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν εξουσία και αξιώματα, είτε βρίσκουν είτε δεν βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν τις καταγγελίες, χρειάζονται πλήρη προστασία και σεβασμό με όποιες συνέπειες κι αν έχουν αυτά για τους θύτες και τις θέσεις που κατέχουν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε