My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Πάρτε μέτρα για την εκπαίδευση”

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας πρωτόγνωρης σχολικής χρονιάς και ως εκ τούτου απαιτείται ο σχεδιασμός ενός καινούριου μοντέλου οργάνωσης του Σχολείου με εναλλακτικές λύσεις ανά περιοχή, όπως η συγκυρία απαιτεί.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι σημαντικό για λόγους εκπαιδευτικούς, μαθησια κούς, ψυχοκοινωνικούς, συναισθηματικούς. Οι μαθητές βρίσκονται εκτός του φυσι κού, σχολικού τους χώρου εδώ και πολύ καιρό – και αυτό έχει επιπτώσεις στη ζωή τους. Γι’ αυτό απαιτείται αξιόπιστη ενημέρωση, σχέδιο και προγραμματισμός , από την επίσημη Πολιτεία.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις. Σε όλη την Ευρώπη αποφασίζονται και εφαρμόζονται συνδυαστικά μέτρα εκτός από τη χρήση μάσκας όπως τήρηση αποστάσεων, δημιουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, επιπλέον σχολικές αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών, διαγνωστικά τεστ για τον έλεγχο της εξέλιξης της νόσου, επιμορφώσεις γονέων και εκπαιδευτικών, προσαρμοσμένα μέτρα ανά Περιφέρεια και όχι μόνο οριζόντια. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει ένα Υπουργείο Παιδείας που αυτοσχεδιάζει.

Η ηγεσία του Υπουργείου επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώ μονα τις οδηγίες των Ειδικών. Οφείλει όμως να διοργανώσει ένα ουσιαστικό διά λογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τους επιστημονικούς φορείς και τις οργα νώσεις των εκπαιδευτικών, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα σενάρια για την ορθό τερη και ασφαλέστερη έναρξη του σχολικού έτους.

Ναι, λοιπόν, στην ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, και στη χρήση της μάσκας, αλλά απαιτούνται και μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από το Υπουργείο Παιδείας όπως :

Να προετοιμάσει όλες τις υποδομές και να εξασφαλίσει όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να σχεδιάσει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, πριν την έναρξη των μαθημάτων, στη χρήση των Η/Υ για τη διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και τη δημιουργία διδακτικών σεναρίων.

Να σχεδιάσει την ενημέρωση γονέων της προσχολικής αγωγής και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, για τη σωστή συμπεριφορά (πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) των μικρών μαθητών.

Να διαμορφώσει το πλαίσιο διαχείρισης πιθανών αρνήσεων εφαρμογής των μέτρων (αποστάσεις, μάσκα κ.λ.π.), κάποιων μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων.

Να ορίσει επιστημονικές ομάδες για τη μείωση και αναδιάταξη της ύλης των μαθημάτων, καθώς και την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων. Να επεξεργαστεί σενάρια διαχείρισης και διαφοροποίησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, σε περίπτωση εναλλακτικής προσέλευσης των μαθητών.

Η εκπαίδευση είναι εθνική υπόθεση. Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα. Γι’ αυτό και θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων, με βασικό γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία .

Ζούμε έκτακτες συνθήκες και η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για την εκπαίδευση και να σταματήσει τις επικοινωνιακές γενικολογίες.”

Σχολιάστε