My Twitter Feed

27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μ. Ξενογιαννακοπούλου -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Με 56 καθηγητές λιγότερους -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκίνησε το έργο της υδροδότησης -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή στο νομό -

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Πάντα τέτοια!

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Εντάξει και οι πέτρες ξέρουν ότι κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας διασταυρώνεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή κλέβει εκκλησία.

«Τον μάσησε και τον έφτυσε» ήταν το σχόλιο που είχε αποδοθεί κάποτε στον Αντώνη Σαμαρά, μετά από ένα στραπατσάρισμα του τότε αρχηγού της αξιωματικού αντιπολίτευσης από τον χαρισματικό στο βήμα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως τότε ως η σχέση τους ήταν πλεονεκτική για τον Μητσοτάκη: είχε την ευχέρεια των λόγων, ενώ ο Τσίπρας τη δυσχέρεια της πράξης. Κονιορτοποιούσε τον ρηχό και αδέξιο αντίπαλό του, αλλά το μηντιακό σύστημα έκανε πως δεν καταλάβαινε.

Από τότε που οι ρόλοι αντιστράφηκαν για τον Τσίπρα θα έπρεπε να ισχύσουν οι περιορισμοί που ίσχυαν- κατά τον θρύλο- για τον Τζον Τάραμας στο καζίνο: να του απαγορευτεί η είσοδος στη Βουλή. Ως μέτρο προστασίας του Μητσοτάκη.

Η τελευταία αναμέτρηση του με τον Τσίπρα έπρεπε να προκαλέσει την παρέμβαση οργανώσεων προστασίας αδύναμων πολιτικών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσυναρμολόγησε τον Πρωθυπουργό- σε ζωντανή μετάδοση.

Τώρα απέναντί του δεν έχει μόνο το ιμπέριουμ της δημόσιας παρουσίας. Έχει και τον ήδη αμαρτωλό κυβερνητική βίο του Μητσοτάκη: τα λάθη, τις υστερήσεις, τις γκάφες, τις αντικοινωνικές επιλογές, τις εθνικές οπισθοχωρήσεις. Με τόσο υλικό κι ένα παιδάκι θα το έκανε τ’ αλατιού.

Μάταια ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αντιδράσει υπενθυμίζοντας ότι ο Τσίπρας έκανε πορείες στην αμερικανική πρεσβεία- όπως έκανε και καταλήψεις στο σχολείο. Συνεπώς τι να πει σε κάποιον με τρία πτυχία που «έχει μια χώρα να κυβερνήσει».

Είναι τόσο τραγελαφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα έργα της και οι άνθρωποί της, ώστε και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ να ήταν ως ρήτορας ο Πρωθυπουργός πάλι δεν θα τα έβγαζε πέρα.

Όχι τώρα που δε ήξερε καν τι του συστήνουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται ως υποστηρικτές του – άλλη μια γκάφα με όσα είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν, στην «Καθημερινή»,

Όταν ο Τσίπρας βρίσκεται σε φόρμα το ύφος Μητσοτάκη πλησιάζει το ύφος του καρπαζοεισπράκτορα του παλιού ελληνικού σινεμά . Προσπαθεί να αμυνθεί και τρώει περισσότερες. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση η άγνοια κινδύνου μικρή σημασία είχε. Τώρα έγινε άγνοια των πραγμάτων που χειρίζεται από τη θέση του τον εκθέτει.

Όποιος διαφωνεί ας ξαναδεί την αντιπαράθεση τους στη Βουλή; Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει. ΄

Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι ο Τσίπρας θα τον ρίξει. Δεν χρειάζεται άλλωστε: όπως λέει ο Βαγγέλης Αντώναρος θα πέσει μόνος του.

Άρθρο στο anoixtoparathyro.gr

Σχολιάστε