My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πάντα μπροστά στη διασπορά!

Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα παρότι έχουν περάσει πέντε ολόκληρες εβδομάδες από την επιβολή της δεύτερης καραντίνας, με τα κρούσματα κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο να παραμένουν στα ύψη και το νομό Κιλκίς να βρίσκεται πάντα μεταξύ των πρώτων όσο αφορά τη διασπορά της φονικής πανδημίας.

Συγκεκριμένα -όπως προέκυψε απ` αυτά που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας τις αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς και των εκκλησιών τα Χριστούγεννα- οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού είναι οι νομοί Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας.

Βέβαια, στα στοιχεία που στηρίχτηκε ο κ. Πέτσας, συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και τα “αναδρομικά” που ανακοίνωσε το -άγνωστο ακόμα- μικροβιολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για το νομό Κιλκίς. Ωστόσο και πάλι η δυσχερέστατη θέση του νομού μας στην εν λόγω μαύρη λίστα, εκτιμάται ότι δεν τροποποιείται ουσιαστικά.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι πιεστική παραμένει η κατάσταση και στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης των οποίων ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανησυχητική κρίνεται -με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών- και η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Σχολιάστε