My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πάνε για 8-10 κέντρα κράτησης μεταναστών

Την άμεση ενεργοποίηση οκτώ έως δέκα Κέντρων Κράτησης Μεταναστών σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπει ο προγραμματισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στην απόφασή του να μετατρέψει ανενεργά στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των τοπικών παραγόντων, οι επιτελείς του υπουργείου υποστηρίζουν τη συνέχιση των αστυνομικών επιχειρήσεων του «Ξένιου Δία», καθώς και την άμεση λειτουργία 8-10 κέντρων, όπου θα κρατηθούν οι αλλοδαποί που θα συλληφθούν επειδή δεν διαθέτουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον θα είναι όπως αυτή της Κορίνθου. Παρά τις επεισοδιακές συγκεντρώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι ο απολογισμός είναι θετικός. Οπως λένε, οι αστυνομικές επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν κρυφές ώστε να είναι αποτελεσματικές, ενώ τονίζουν ότι με τις αιφνιδιαστικές κινήσεις οι αντιδράσεις των ακραίων στοιχείων ελαχιστοποιούνται και τα κέντρα τελικά λειτουργούν.

Τα 8-10 κέντρα κράτησης θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες, σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Προτεραιότητα έχει η μετεγκατάσταση των μεταναστών που κρατούνται στις σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, προκειμένου οι σχολές να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Από Ethnos.gr 

Σχολιάστε