My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πάμε γι’ άλλα στη ΝΔ

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Αυτά είναι προφανώς ψιλά γράμματα για μια πολιτική δύναμη που την πιάνουν σπασμοί όταν καλείται ο αρχηγός της εξηγήσει την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, για μια παράταξη που θεωρεί θεμιτή τη δανειοδότησή της από τράπεζες με ποσά που είναι αδύνατο να αποπληρωθούν ακόμα και σε 200 χρόνια

«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Αυτό το σύνθημα συνοψίζει το περιεχόμενο του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει μεθαύριο, Σάββατο, και την Κυριακή.

Παραβλέπω το οξύμωρο του πράγματος, να υπόσχεται δηλαδή την αλλαγή μια πολιτική δύναμη που κυβέρνησε τη χώρα επί 18 χρόνια μεταπολιτευτικά και την οδήγησε -παρέα με το ΠΑΣΟΚ και κάποια κοινοβουλευτικά ρετάλια- στην έσχατη φτωχοποίηση και αναξιοπιστία.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι σ’ αυτά τα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, η Ν.Δ. κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγκαταλείψει την κεντρική ιδεολογία της, δηλαδή τους διορισμούς ημετέρων στο Δημόσιο, και να πάρει διαζύγιο από τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες (πετρελαιάδες, εθνικούς εργολάβους, μιζαδόρους και εν συνόλω μιντιάρχες). Τέλος, να προσχωρήσει στην άποψη ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, να καταθέτουν πλήρη δήλωση πόθεν έσχες όλοι οι υπόχρεοι χωρίς να αποκρύπτουν τις ράβδους χρυσού στις θυρίδες ή τα εκατομμύρια που είναι αδύνατο να συσσωρεύσει ένας εργαζόμενος, ασχέτως αν έχει αποδοχές ισοδύναμες αυτών των βουλευτών.

Αυτά είναι προφανώς ψιλά γράμματα για μια πολιτική δύναμη που την πιάνουν σπασμοί όταν καλείται ο αρχηγός της εξηγήσει την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του, για μια παράταξη που θεωρεί θεμιτή τη δανειοδότησή της από τράπεζες με ποσά που είναι αδύνατο να αποπληρωθούν ακόμα και σε 200 χρόνια, για ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός έχει παραθέσει μια σειρά απίθανων δικαιολογιών για τη δανειοδότηση της εφημερίδας του στα Χανιά, για ένα μόρφωμα που διολισθαίνει ταχύτατα σε ακροδεξιές θέσεις, ταυτιζόμενο με τις θέσεις του αντιπροέδρου του και του άλλοτε προέδρου της χουντικής νεολαίας.

Τι θέλει λοιπόν η ηγεσία της Ν.Δ. να αποκομίσει από αυτό το συνέδριο;

Πρώτον, να εδραιωθεί ο έλεγχος του προσωρινού αρχηγού και των άμπαλων μιντιαρχών στο κόμμα.

Δεύτερον, να αλλάξει η ατζέντα και από τις πολιτικές αστοχίες έως τερατολογίες του Μητσοτάκη του Μικρού, να στραφεί η κουβέντα σε θέματα που θίγουν συνταγματικές λύσεις, όπως η μορφή του πολιτεύματος. Ο αρχηγός της Ν.Δ. θέτει ερώτημα στους συνέδρους για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητές του. Θέλει την αλλαγή της δημοκρατίας μας από προεδρευόμενη σε προεδρική;

Τα λοιπά ερωτήματα στους συνέδρους τα κρατά σαν εφτασφράγιστο μυστικό ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης. Οι 2.800 (δοτοί) σύνεδροι θα τα μάθουν μια μέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου, προφανώς για να μην τα μάθουν οι εχθροί και τους αντιγράψουν!

Αλλά η ανάγνωση και των τριών κεντρικών αξόνων αυτού του Συνεδρίου Θέσεων και Αρχών παραπέμπει σε λαό χρυσόψαρων. Θαυμάστε:

Υπηρεσίες στον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.

Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Με δυο λόγια, αφού η παράταξη των Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη (με την άδολη σύμπραξη των Παπανδρέου, Βενιζέλου και της Γεννηματά) έριξε τη χώρα στο τέλμα, στη μιζέρια και στα επιδόματα, τώρα με μπροστάρη τον Μητσοτάκη τον Μικρό θα τα φέρει όλα τούμπα! Θαύμα…

Κλήθηκαν να μιλήσουν στο συνέδριο και διάφορες «προσωπικότητες» παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Στέλιος Ράμφος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο «ακομμάτιστος» επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας!

Αξιοσημείωτη παράλειψη: δεν αναφέρεται να κλήθηκε κάποιος αξιωματικός της Τροχαίας για να εξηγήσει πώς μπορούν τα όργανα να αποτρέπουν την καταστροφή από τις πλημμύρες, εκτρέποντας όχι τα νερά, αλλά τα οχήματα. Αυτή η μεγαλοφυής πατέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι θα αποτυπωθεί και στα πορίσματα του συνεδρίου μαζί με άλλες πρωτοτυπίες, όπως η αναζήτηση των απαντήσεων σε κρίσιμα ερωτήματα από εξωγήινους που προτιμούν να βολτάρουν στον Υμηττό.

Η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμά της θα προκύψει από τη συνεισφορά όλων των Ελλήνων. Άρα, θαρρώ πως δικαιούμαι (δεν μου έχει αφαιρεθεί η ιθαγένεια) να συνεισφέρω:

* Να γίνεται αυστηρός διαχωρισμός των υπηκόων ανάλογα με τον δείκτη νοημοσύνης τους (IQ γι’ αυτούς), διότι, όπως μας είπε και η ξαδέρφη κ. Λυμπεράκη (με δικά μου λόγια), «ο φτωχός είναι χαζός».

* Να αποδοθούν δωρεάν εικοσαετείς τηλεοπτικές άδειες στους αναξιοπαθούντες κ. Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Αλαφούζο (για να πληρώσει και τα χρέη του ΠΑΟ).

* Όποιος «παράγει» πάνω από 50.000 ευρώ να είναι αφορολόγητος, διότι συνεισφέρει εμμέσως στην εθνική οικονομία.

* Όποιος μαζεύει πάνω από 1 εκατομμύριο να επιδοτείται με ισόποσο παραδάκι καταβλητέο στα paradise islands.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε