My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πάλι χωρίς γεύματα τα σχολεία μας

Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία του Κιλκίς θα μείνουν χωρίς τα σχολικά γεύματα, όπως τονίζει σε δήλωσή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας είχαν υποσχεθεί τον περασμένο Δεκέμβρη απαντώντας σε ερώτηση της κ. Αγαθοπούλου, ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας του Κιλκίς, που είχε υποβληθεί τον Νοέμβρη, θα το λάμβαναν υπόψη για το σχ. έτος 2020-2021.

Στη δήλωσή της, η κ. Αγαθοπούλου τονίζει τα εξής:

“Στις 29 Αυγούστου εκδόθηκε το ΦΕΚ για τη φετινή υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας”, με τη λίστα των σχολείων που εντάσσονται. Για άλλη μια χρονιά, τα σχολεία του Κιλκίς απουσιάζουν, παρά τις περσινές μας προσπάθειες.

Πέρυσι, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς (14/10/19), καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή για να λάβουν και τα σχολεία του Νομού Κιλκίς σχολικά γεύματα. Στην προσπάθειά μας αυτή κινητοποιήσαμε και τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, αλλά και την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς.

Η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση απέστειλε αίτημα ένταξης των σχολείων του Κιλκίς στο πρόγραμμα (4/11/19) και μάλιστα στις απαντήσεις στην ερώτησή μας (6/12/19) υπήρχε η διαβεβαίωση τόσο από το Υπ. Παιδείας όσο και από το Υπ. Εργασίας (κ. Ζαχαράκη & κ. Μιχαηλίδου αντίστοιχα), ότι το αίτημα της Πρωτοβάθμιας θα το λάμβαναν υπόψη για το σχ. έτος 2020-2021. Αντίθετα, οι κινήσεις των δύο Δήμων, Κιλκίς και Παιονίας, ακόμη αγνοούνται… 

Από ό,τι φαίνεται όμως το αίτημα είτε δεν ελήφθη υπόψη είτε δεν έγινε δεκτό από τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες του Κιλκίς τους λόγους.

Σέρρες, Δράμα, Βέροια, Κατερίνη, Πέλλα, κλπ, για άλλη μια χρονιά θα παίρνουν σχολικά γεύματα, ενώ το Κιλκίς και η Παιονία για άλλη μια χρονιά εκτός. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα.”

Σχολιάστε