My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο ψυχρός πόλεμος του ευρώ

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

———————————————————————-Αυτό που συμβαίνει απ` την εβδόμη ώρα εσπερινή της 6ης Μαίου του σωτηρίου έτους 2012, δεν θα μπορούσε να το επινοήσει ούτε η φαντασία ενός Τιμ Μπάρτον! Απ` την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα έξιτ-πόλς των εκλογών ξέσπασε μια απίστευτα ενορχηστρωμένη …εαρινή επίθεση εναντίον ενός πολιτικού σχηματισμού που μέχρι πριν λίγα λεπτά κατέγραφε εκλογική δύναμη κάτω από 5%, και μάλιστα όχι μόνος του αλλά μαζί μ` ένα κομμάτι που στο μεταξύ είχε αποσπαστεί και ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα.

Ένα ολάκερο πολιτικό σύστημα, συνεπικουρούμενο απ` όλο σχεδόν το μεγαλο-δημοσιογραφικό κατεστημένο των καναλιών και εκδοτικά συγκροτήματα τύπου Λαμπράκη, έπεσαν πάνω σ` έναν σχηματισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, και πάνω στον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα, με …κατασπαρακτική διάθεση, που παρόμοιά της δεν έχουμε ματαδεί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα!

Και να `ταν μόνο αυτό! Όσο περνούσαν οι μέρες κατέρχονταν στο πεδίο της ρωμαϊκής αρένας και το εξ Εσπερίας βαρύ πυροβολικό. ‘Ολη η νεοφιλελεύθερη και η εκ δεξιών σοσιαλδημοκρατική δύναμη πυρός άρχισε να βάλει κατά ρυπάς και κατά βούληση, εναντίον ενός παραζαλισμένου Δαβίδ που κρατούσε στα χέρια μια καινούργια σφενδόνα οπλισμένη με το πετραδάκι της λαϊκής ετυμηγορίας του ανέλπιστου 17%.

Παρά το πρωτοφανές στην …πολεμική πολιτική ιστορία άνισο των αντιμαχομένων, οι συντριπτικά υπερέχουσες συμμαχικές δυνάμεις δεν επέλεξαν τον θερμό πόλεμο για την ακαριαία εξαφάνιση του μικροσκοπικού αντιπάλου αλλά τον …ψυχρό. Επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή, και πάλι, τρομοκράτηση μάχιμου και άμαχου πληθυσμού, με αιχμή του δόρατος…στρόγγυλη, ένθα αναγράφονταν με δυο γραφάς,  ελληνικήν τε και λατινικήν, η λέξις “ευρώ”.

Ο στρατηγικός στόχος των εν τοις πράγμασι συμμάχων, προφανής: Να μετατεθεί η αντιπαράθεση απ` το πραγματικό πεδίο της προϊούσας καταστροφής μιας χώρας και της κατάδειξης και τιμωρίας των ενόχων, σ` ένα φανταστικό πεδίο που θα πρόσφερε συντριπτική υπεροχή σ` αυτούς που θα το επέβαλαν.

Το τρομοκρατικό δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, η επιβολή του οποίου στην προεκλογική ατζέντα αποτελεί στον στρατηγικό στόχο των “τρομοκρατών με τις γραβάτες”, θα είχε νόημα αν έστω κι ένας των εμπολέμων διάλεγε το ένα εκ των δύο του διαζευτικού πόλου, σ` αντίθεση με τους άλλους. Στην περίπτωσή μας, όμως, δεν το διαλέγει κανείς. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας διακηρύσσουν καθαρά ότι θέλουν την ευρωζώνη. Ακόμα και το ΚΚΕ δεν θέτει θέμα ευρώ, δεν ασχολείται καν μ` αυτό. Θέτει θέμα Ευρωπαικής Ένωσης, και το έθετε και πριν το ευρώ και απ` ότι φαίνεται θα το θέτει ακόμα κι αν βγούμε απ` το ευρώ. Άρα δεν το ενδιαφέρει το ευρώ, αλλά η ίδια η Ε. Ένωση.

Κανείς, λοιπόν, στον τόπο αυτό δεν θέτει θέμα ευρώ. “Ναι αλλά θα το θέσουν οι ξένοι”, λένε οι υποστηρικτές της αντιλαϊκής βαρβαρότητας. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι “ξένοι” αυτοί διακηρύσσουν σ` όλους τους τόνους ότι θέλουν πάση θυσία την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κι ότι η έξοδός της θα `ταν καταστροφική για όλους (εξ` αυτού μπορούμε να υποθέσουμε ότι για τους ίδιους θα `ταν, σίγουρα!). Παράλληλα, όλοι πλέον ομολογούν ότι θεσμικός τρόπος ν` αποπεμφθεί η Ελλάδα απ` το ευρώ (π.χ. σε περίπτωση που καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση) δεν υπάρχει.

Όμως οι μνημονιακοί “γεσμενάκηδες” παραμένουν και μετά απ` αυτά απτόητοι. “Ναι, αλλά θ` αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας” είναι το τελευταίο καταφύγιο της τρομολαγνικής “επιχειρηματολογίας” τους. Μ` αναπάντητο, βέβαια, το ερώτημα “γιατί να φύγουμε ρε παλληκάρια αφού δεν θέλουμε;”. Ένα ερώτημα τόσο απλό, που κανείς περισπούδαστος κύριος Πρετεντέρης δεν το έθεσε σ` έναν έστω απ` τους άπειρους υποστηρικτές του φανταστικού διλήμματος, που παρελαύνουν απ` τα τηλεοπτικά του παράθυρα.

Χθες Κυριακή ο Π. Τσίμας είχε μια εκπομπή στο MEGA με θέμα το ευρώ. Σήμερα Δευτέρα ο Ν. Χατζηνικολάου στο enikos.gr έχει τη δική του με θέμα “ευρώ ή δραχμή”. Όταν οι δυο κατά τεκμήριο σοβαροί αυτοί δημοσιογράφοι ασχολούνται μ` ένα πασιφανώς ανύπαρκτο θέμα, τί να υποθέσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί. Ότι το πεδίο της σφαγής μας έχει οριστικά επιλεγεί ή απλώς ότι τα όπλα των συμμαχικών δυνάμεων είναι ανεξάντλητα;

 

Σχόλια
One Response to “Ο ψυχρός πόλεμος του ευρώ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Παρακαλώ θερμά τον οποιονδήποτε ένθερμο υποστηρικτή του ψευτοδιλήμματος “ευρώ ή δραχμή”, να απαντήσει τεκμηριωμένα στο απλό, αλλά ευφυές ερώτημα του κ. Καραγιαννίδη: “γιατί να φύγουμε απο το ευρώ αφού καί δεν προβλέπεται θεσμικά καί δεν θέλουμε να φύγουμε;” Αν δεν υπάρχει κανείς που να το κάνει, τότε προφανώς δεν υπάρχει κανένα δίλημμα και ο “ψυχρός πόλεμος του ευρώ” που εξαπολύεται εναντίον της κοινής λογικής ενός ολόκληρου λαού, απο τα γνωστά κέντρα επηρεασμού της κοινής γνώμης( λέγεται αλλιώς και “προπαγάνδα”), αποδεικνύεται οτι είναι προκατασκευασμένος με στόχο την ενδυνάμωση και πάλι του δικομματισμού και επομένως της παραμονής τους στην εξουσία, ενώ ταυτόχρονα στιγματίζει ως νέους εθνικούς μειοδότες τους εμπνευστές του.

Σχολιάστε