My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο χώρος, η πόλη και η τέχνη

taxmazidis-omirosΣτο πλαίσιο  του προγράμματος του Καλλιτεχνικού Καφενείου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 το θέμα: “Ο χώρος, η πόλη και η τέχνη”.

Η στροφή προς το χώρο (spatial turn) στις κοινωνικές σπουδές αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας τα τελευταία χρόνια. Ο αστικός χώρος αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο εντός του οποίου ο σύγχρονος άνθρωπος συγκροτεί και εκθέτει την καθημερινή του παιδεία. Εδώ διασταυρώνονται η “αισθητική” με την “καλαισθησία” και οι συνέπειες αυτής της “συνάντησης” καταγράφονται στην κοινωνική συνείδηση. Πως “συναντώνται” το “αισθητικό” και “καλαισθητικό”, ως στοιχεία μιας διαρκούς κρίσεως συνείδησης, στην Θεσσαλονίκη και πως εκδηλώνεται αυτή η συνάντηση στο σώμα της πόλης και στην παιδεία των πολιτών της;

Οι παρουσιάσεις του Καλλιτεχνικού Καφενείου είναι ανοικτές για το κοινό και γίνονται στη Στέγη Τεχνών του ΣΚΕΤΒΕ, επί της οδού Φλέμινγκ 10 στην Θεσσαλονίκη.

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Σχολιάστε