My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ο χρυσός στα χρόνια της κρίσης

“Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης” τιτλοφορείται το ντοκυμαντέρ της εκπομπής “ΕΞΑΝΤΑΣ”, το α` μέρος του οποίου (“Μαύρη Βίλβα”), θα μεταδοθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 23:00, στη ΝΕΤ, ενώ το δεύτερο μέρος  που θα αναλύει την περίπτωση της Χαλκιδικής στην Ελλάδα, θα μεταδοθεί στις 28 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Οι συντελεστές του ντοκυμαντέρ γράφουν στο exandasdocumentaries.com:

“Συνεχίζοντας την θεματική για τον χρυσό που ανοίξαμε πέρυσι με “Το Άγγιγμα του Μίδα” στη Κολομβία, εξετάζουμε τώρα δύο περιπτώσεις στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης.  

Με τις τιμές του χρυσού να έχουν φτάσει σε ιστορικά ύψη, χώρες με οικονομικά προβλήματα όπως η Ρουμανία και η Ελλάδα, έχουν άμεση ανάγκη από την εκμετάλλευση του πολύτιμου μετάλλου.

Οι υπέρμαχοι, κυρίως οι εταιρείες χρυσού και οι κυβερνήσεις, υποστηρίζουν ότι η μεγάλης κλίμακας εξόρυξη, με ανοιχτά ορυχεία, θα φέρει ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας αποφέροντας σημαντικά έσοδα για το κράτος.

Αν όμως αυτό σημαίνει την καταστροφή του περιβάλλοντος, των τοπικών κοινοτήτων και της αρχαίας κληρονομιάς, ποιος θα αποφασίσει αν αξίζει η θυσία;”.

 

Σχολιάστε